Hasan Yüksel; “Uşak’taki 3 arıtma tesisi dereleri kirletmeye devam ediyor”

Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, Uşak’taki üç arıtmanın yetersiz olduğunu ve suları kirletmeye devem ettiğini iddia etti.
Hasan Yüksel; “Uşak’taki 3 arıtma tesisi dereleri kirletmeye devam ediyor”

Yüksel, “Suyunuz, Bakanlık kriterlerini karşılayacak ölçüde temizse niçin geri dönüşümde kullanmıyorsunuz?” diye sordu.

Uşak’ta 2001 yılında kurulan Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Genel Kurulda bir konuşma yapan derneğin Başkanı emekli Öğretmen Hasan Yüksel, Uşak’ta çevre kirliliğinin artarak devam ettiğine dikkat çekti.

Konuşmasında özellikle Uşak’ta faal olan evsel atık tesisi, Uşak karma ve Deri OSB ve Uşak Tkstik OSB’lerinde bulunan arıtma tesislerine değinen Yüksel, “Bu tesislerin atık suları, Gediz ve Dokuz Sele Çaylarına şarj edilmektedir ve bu suları kirletmektedir. Bu konuyu açtığımızda bize, “bakanlık tarafından tesislerimizde yapılan temizleme işlemleri an be an kontrol edilmekte, bakanlık kriterlerini aştığı an bize ceza yazılmaktadır” şeklinde savunma yapılıyor.

Madem suyunuz bu kadar temiz? Niçin geri dönüşüm yaparak bu temiz suyu tekrar kullanmıyor da milli serveti heba ediyorsunuz?” şeklinde sordu.

Yüksel, “Geçtiğimiz mayıs ayında Uşak Karma ve Deri OSB katı atıklarında bir metan patlaması yaşandı ve Uşak faciadan döndü. Yıllarca bu atıkların daha fazla durmayacağını dile getirdik. Dinleyen olmadı. Öte yandan Murat Dağı’nda maden arama çalışmaları sürüyor. Çevresel açıdan Uşak’ın geleceği hakkında kaygılıyız. Ancak temiz bir dünya ve çevre için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Divan başkanlığını Ahmet Özpınar’ın yaptığı genel kurulda yapılan seçimler sonrası, Hasan Yüksel yeniden Başkan seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine de; Halime Karagöz, Hatice Yılancı, Muazzen Keleş, Zafer Akyol, Mustafa Onat ve Mevlüt Yılmaz seçildi.