Güneş enerji santrali üretiminde Uşak'ın durumu

Uşak, güneş enerjisi üretiminde il sınırları içinde yer alan 29 güneş enerjisi santrali ve yaklaşık 475 KW elektrik üretimi ile Türkiye de güneş enerjisi santrali en çok olan iller sıralamasında 15. sırada yer alıyor.
Güneş enerji santrali üretiminde Uşak'ın durumu

Uşak il genelinde kurulu 29 güneş enerjisi santralinde yaklaşık 100 kişi istihdam edilirken, Uşak ekonomisine de yılda 40 bin TL gibi bir ekonomik katkıda bulunduğu belirtildi.

Uşak İl Genel Meclisi, bütçe görüşmelerine devam ediyor. Bütçe ile ilgili maddeler komisyonda görüşülürken Kasım ayı boyunca sürecek oturumlarda Uşak kırsal kesimi ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri görüşülüyor.

Uşak İl Genel Meclisi Kasım ayı 5. oturumunda; “ Merkez ilçe köylerinde kurulu güneş enerji santralleri hakkında” Araştırma ve Geliştirme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Komisyon Başkanı Alettin Furtuna; Merkez ilçe köylerinde 17, Banaz ilçesi köylerinde 4, Ulubey İlçesi köylerinde 4 adet, Eşme ilçesi köylerinde 2 adet, Karahallı ve Sivaslı ilçelerine bağlı 2 köyde 2 adet olmak üzere Uşak il genelinde toplam 29 güneş enerjisi santrali olduğunu ve komisyon olarak hepsini inceleyeceklerini açıkladı.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, günümüzde yenilenebilinir alternatif  enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti. Nacar, “Şu anda ilimizde mevcut 29 güneş enerjisi santrali aktif olarak çalışmaktadır. Uşak, Türkiye de güneş enerjisi santrali sayısı bakımından 81 il arasında 15. Sırada yer almaktadır. Uşak İl Özel İdaremize yapılan çok sayıda müracaatı da incelmekteyiz” dedi.

İl Genel Meclisi Karahallı Üyesi Veli Özer de, “İlimizde 29 güneş enerjisi santralinde, başlarında bir elektrik mühendisi olmak üzere en az 3 kişi çalışıyor. Bu 29 santralin kapladığı alan sie ve 10 bin metrekaredir. Uşak ekonomisine de yılda 40 bin TL gibi bir katkı sağlıyor” bilgisini verdi.