Eşmeliler “Tavuklarımız yumurtlamaz” diye istemedi

Bugün yapılan Uşak İl Genel Meclisi Kasım Ayı 3. Oturumunda Eşme İlçesi Takmak Köyü sınırları içerisinde kurulması düşünülen; “Biokütle Enerji Üretim Santrali”(Bölgede tavuk üretim alanlarında biriken tavuk pisliklerinden faydalanarak enerji üretmek hesaplanıyordu) maddesi oy birliği ile reddedildi.
Eşmeliler “Tavuklarımız yumurtlamaz” diye istemedi

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hüseyin Gürpınar tarafından okunan komisyon raporunda, bir özel firma tarafından kurulmak istenen biokütle enerji üretim santralinin çevreye zarar verip vermediğinin araştırılması için, komisyonun Anlara Ayaş ilçesinde incelemelerde bulunduğu bilgisine yer verildi.

Gürpınar, komisyonun incelemeleri sonucunda, santral kurulmak istenen bölgede en az 10 kilometre yakınında yerleşim alanı olmaması kararına vardıklarını, bunun için santral talebini geri çevirdiklerini açıkladı.

Gürpınar, ana yakıtı tavuk pisliği olacak enerji santraline köylülerin, “Bu santral kurulduğu takdirde tavuklarımızın et ve yumurta verimi düşer” diye karşı çıktıklarını da sözlerine ekledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “Uşak İl Genel Meclisi 12. Dönemi en çevreci meclistir. Gördüğünüz gibi çevreye zarar vereceğini gören komisyonumuz santral kurma talebini reddetti. Yatırımlara karşı gelmiyoruz. Destek veriyoruz. Şu andaki verilere göre, Eşme ilçesi ve köylere yakın olduğu için tereddüt ettik. Şimdi komisyon raporunu oylarınıza sunuyorum” dedi. Komisyonun olumsuz raporu oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi’nin Karahallı’dan seçilen üyesi Hacı Veli Özer, “Komisyonla bende gittim. Bana göre çevreye zarar verecek bir durum yok. Eşme ve köyleri istemiyorsa gelsinler Karahallı ilçesine kursunlar. Ben her türlü desteği veririm. En az 60 kişi istihdam edilecekmiş. Ben memleketim Karahallı ilçesine istiyorum” dedi.

Başkan Nacar, Özer’in bu teklifini değerlendireceklerini söyledi.