DSİ yapacak Belediye 30 yılda ödeyecek

Yavu Köyünde bulunan Uşak Belediyesi evsel atık tesisinin ek tesis yapımını Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) yapacak. Belediye 30 yılda geri ödeyecek.
DSİ yapacak Belediye 30 yılda ödeyecek

Uşak Belediyesi tarafından 2006 yılında hizmete sunulan Merkez Yavı köyündeki evsel atık tesisinin yetersiz kalması nedeni ile yapılması düşünülen ek tesislerin DSİ tarafından yapılması için protokol imzalanması yönünde karar alındı.

Uşak Belediyesi Aralık Ayı 1. Oturumu yapıldı. Oturumu yöneten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, gündem maddesi gereği görüşülen, “Evsel atık su arıtma tesisine yapılması planlanan ortalama günlük 40 bin metreküp ek tesis yapımı projelerini belediyenin parası olmadığı için hayata geçiremediğini belirtti.

Meclis üyelerini bilgilendiren Çakın, “Uşak ili olarak Büyük Menderes ve Gediz havzalarını kirletme riski ile karşı karşıya kaldık. Yapanlardan Allah razı olsun ama evsel atık arıtma tesisimiz uzun süredir yetersiz kalıyordu ve hizmet vermiyordu. Projelerini hazırladığımız ek tesislerin 50 Milyon TL gibi bir maliyeti çıktı. Belediyemiz öz kaynakları ile bu tesisleri karşılayamazdı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile DSİ tarafından protokol hazırlandı. Bu protokole göre tesisi DSİ yapacak. Uşak Belediyesi 30 yılda geri ödeyecek. Bu protokolün imzalanması için sizlerden yetki istiyoruz. 50 Milyon TL lik bu yatırımı şehrimize kazandıracağız. Yakın zamanda bunun nihai kararını da sizler ve kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Yavı Köyüne ek arıtma tesisinin yapılması için DSİ ile protokol imzalama yetkisi veren madde meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.