Doğalgaz 10 saat içerisinde tüm Uşak’a yeniden verilebilir

Bugün sabah saatlerinde Uşak’ta bir arıza nedeni ile meydana gelen doğalgaz kesintisi, bütün kent merkezinde sıkıntı yarattı.
Doğalgaz 10 saat içerisinde tüm Uşak’a yeniden verilebilir

Arızanın ne zaman giderileceği konusunda çeşitli söylentiler hızla yayılırken. Uşak Makine Mühendisleri Odası Başkanı Makine Mühendisi Ozan Bayık konuya açıklık getirdi.

Tüm Uşak merkezinde 10 saat içerisinde doğalgaz verileceğini belirten Bayık, “Festiva civarında ana doğalgaz borusu patladı. Buradaki arızayı gidermek en fazla 3 saat sürer. Şu anda UDAŞ Şirketi çaycısına kadar tüm çalışanları seferber olmuş durumda. Burada sıkıntı yok. Ancak kapı önlerinde bulunduğumuz ve regülatör değimiz kutular atmış da olabilir. Atmamış da olabilir. Bu kutuların aktif hale getirilmesi 5-ile 10 saat arasında gerçekleşebilir.

Uşak’ta yaklaşık 80 bin doğalgaz abonesi var. Bizim gibi sertifikalı doğalgaz kurma ve bakım yapan firmalar UDAŞ binasına geldi. Burada Uşak bölgelere ayrıldı. Herkes alanında çalışarak en geç 10 saat içerisinde tüm Uşak’a doğalgaz yeniden verilecektir diye tahmin ediyoruz” dedi.