Depremi bir gün önceden bildiler! Naci Görür'den öncü deprem açıklaması geldi!

Tokat’ta deprem meydana gelince Türkiye’de yeniden gündem deprem oldu. Gerçekleşen depremi bir gün öncesinden haber veren bir merkez ise şaşkınlık yarattı.
Depremi bir gün önceden bildiler! Naci Görür'den öncü deprem açıklaması geldi!

Tokat’ta meydana gelen deprem ile beraber Türkiye’de yeniden gündem deprem oldu. Dün gece Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem adeta bir deprem fırtınasına dönüştü. 4,7 büyüklüğünde deprem ile başlayan sarsıntılar dün gece 4,1 büyüklüğünde ikinci bir deprem ile devam etti. Bugün ise akşam saatlerinde Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde şiddetli bir deprem oldu. Bu depremden kısa bir süre sonra ise 3,5 büyüklüğünde bir başka deprem daha gerçekleşti.

DEPREMİ BİR GÜN ÖNCEDEN BİLDİLER

Tokat Sulusaray’da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ortaya çıkardığı sarsıntı bölgedeki vatandaşları korkuttu. Bu depremden dolayı bir cami minaresi yıkılırken Tokat’ta bazı köy evlerinde de zarar görüldüğü bildirildi. Şu ana kadar herhangi bir vatandaşın yaralandığı veya hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi bulunmuyor.

Tokat’ta 5,6 büyüklüğündeki depremi bir gün öncesinden bilen bir merkez ise şaşkınlık yarattı. Dünyaca ünlü ve Hollanda merkezli kurum SSGEOS bu akşam Tokat’ta gerçekleşen depremin olacağını daha dün geceden haber verdi. SSGEOS’a ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Tokat’taki 4,7 büyüklüğündeki deprem işaret edilerek bölgede birkaç gün içinde daha büyük depremlerin meydana gelebileceğini duyurdular. Bu mesajın ardından 16 saat sonra Tokat’ta 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

gldtt3qxiaa2b2s.jpg

SSGEOS’un sosyal medya hesabından dün gece, “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir.” mesajı paylaşılmıştı.

NACİ GÖRÜR’DEN TOKAT DEPREMİ AÇIKLAMASI!

Türkiye’nin en önemli deprem bilimi uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür de gerçekleşen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından kısa bir değerlendirme yaptı. Öncü deprem açıklaması yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Tokat’ta, Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem oldu. Dün gece burada aynı yerde 4,1 büyüklüğünde bir başka deprem de olmuştu. Dün olan deprem öncü depremdi. Bu deprem Tokat’ta KAF’tan ayrılan ve Anadolu Levhası içerisine SW yönlü uzanan kol üzerinde oluştu. Bu orta büyüklükteki deprem kalitesiz yapı stoklarında zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun.” dedi.