Denizli OSB'de Yenilenebilir Enerji ve Sınırda Karbon Uygulaması Semineri tamamlandı

Çevreyi korumak ve verilen çevre zararlarını en aza indirmek adına Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji ve Sınırda Karbon Uygulaması Semineri gerçekleştirildi. Seminer yoğun ilgi gördü.
Denizli OSB'de Yenilenebilir Enerji ve Sınırda Karbon Uygulaması Semineri tamamlandı

DENİZLİ (İHA) - Her geçen gün büyüyen hacmi ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi konferans ve seminerlere de ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Denizli OSB Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Yenilenebilir Enerji ve Sınırda Karbon Uygulaması Semineri gerçekleştirildi.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, bugünün ve geleceğin önemli konularından olan yenilenebilir enerji, karbon ayak izi, sınırda karbon uygulaması ve enerji tasarrufları gibi başlıklarda çeşitli etkinlikler düzenleyerek sanayicileri alanında uzman isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda KOSGEB, Denizli Ticaret Odası ve Solarçatı firmasının işbirliğinde Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Yenilenebilir Enerji ve Sınırda Karbon Uygulaması Semineri’ yoğun ilgi gördü.

DENİZLİ OSB'DE YENİLENEBİLİR ENERJİ SEMİNERİ!

Konuşmacılar katılımcıları, çatı üstü GES, arazi GES, rüzgar enerji santralleri, elektromobilite, Sınırda Karbon Vergisi ve gelecek riskler, KOSGEB Yeşil Sanayi Desteği, Sınırda Karbon Uygulaması ve Karbon Sertifikalanması konularında bilgilendirirken, katılımcılar merak ettikleri soruları sorma imkanı buldular.

seminer-1.jpg

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Pamsolar Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan; “Denizli’deki sanayicilerimize bugünün ve yarınımızın önemli konularından olan ‘karbon sertifikasyonu’ konusunda bilgiler paylaşmak için buradayız. Konusunda yetkin olan Türkiye çapından isimleri davet ederek sanayicilerimizle buluşturmak istedik. Biz Denizli firması olarak her zaman ihracatçıların önünü açmayı ve gelecekte sorunları yaşamadan çözüm yollarını hayata geçirmeyi hedefliyoruz." dedi.

seminer-2.jpg

Gerçekleştirilen projeler arasında en önemlilerinden biri solar şarj istasyonları olarak gösterilirken Denizli'de yürütülen çalışmalar sonucunda bugüne kadar 15 solar sarj istasyonunun devreye alındığı ifade edildi. Çalışmaların devam edeceği belirtilirken amacın bu sayıyı arttırarak tüm Denizli'de solar şarj istasysonları kurmak olduğu vurgulandı.