DDY’den Ağaç katliamı 25 bin 984 ağaç kesilecek

Manisa Çobanisa, Uşak ve Kütahya Dumlupınar demiryolu hattı boyunca yıllardır dikili olan 25 bin 984 adet meşe palamudu, çam ve çınar ağacının kesilmesi için Devlet Demir Yolları (DDY) ihale düzenledi.
DDY’den Ağaç katliamı  25 bin 984 ağaç kesilecek

25 Şubat Salı günü Uşak 35.Demiryolu Bakım Müdürlüğü binasında yapılan ihalede; “25 bin 984 adet ağaç kesimi ve 103 adet kabaklaması yapılacak yaklaşık 8 bin ton muhtelif çaptaki ağaçların kesim ihalesi tonu 50 liradan yapıldı. Kesim işini en çok artıran bir firmanın 55,5 TL’ye aldığı öğrenildi.

“BU AĞAÇ KATLİAMINI DURDURUN”

İhaleyi düzenleyen DDY 35. Demiryolu Bakım Müdürlüğü, ağaçların kesilme nedeni olarak: “Uşak - Çobanisa, Uşak  - Dumlupınar arasında bulunan ağaçların seyrüsefer emniyetini tehlikeye atması” olarak gösterdi.

Anadolu’nun en eski ikinci demiryolu olan Manisa – Uşak Demiryolu boyunca dikilen ve çoğu 100 yaşını geçen bu ağaçların raylarda giden trenlerine seyrüsefer güvenliğini nasıl bir tehlikeye attığını ise hiç kimse anlayamadı.

Bu duruma tepki gösteren çevreciler; “Trenler 1897 yılından beri bu demir yolundan raylar üzerinde gider. Zaten hat da tek olduğu için karşıdan tren gelme olasılığı da yok.

Bugüne kadar bu yolda ağaçlar yüzünden kaç tren kazası yaşanmış. Açıklasınlar da bilelim.

Bizce, DDY’nin kasasına para girmesi için ağaçlar katledilecek. Bu katliamın durdurulması için yetkililere sesleniyoruz:

Lütfen bu ağaç katliamını durdurunuz” şeklinde seslendiler.

(SALİH KILINÇ/ ÖZEL HABER)