Daha Yeşil Bir Uşak İçin Fidan Dikildi

“Her KYK’lı Bir Fidan” Projesi kapsamında Uşak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nca (KYK) fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Eğlenceli anların yaşandığı etkinlik öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
Daha Yeşil Bir Uşak İçin Fidan Dikildi

Üniversiteli öğrencilere orman sevgisini aşılamak, ormanların ve çevrenin korunması için yapılan anlamlı etkinlik bugün Uşak KYK Ormanları’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrenciler ağaç dikiminin yanı sıra günlük streslerini de attılar. Yaklaşık beş yüz öğrencinin katıldığı bu etkinliğe Uşak Kredi ve Yurtlar Kurumu İl müdürü Tahir Emre Can ve diğer KYK sorumluları da katılım gösterdi. KYK öğrencilerinin oluşturduğu ve tamamen öğrencilere ait bu ormanda ağaç dikiminin ardından yiyecek ve içecek ikramı yapıldı.


Bu etkinlikle şehrimize diğer illerden okumak için gelen öğrencilerin burada bir anı biriktirmesini ve yıllar sonra buraya geldiklerinde görebilecekleri ölümsüz bir eser bırakmalarını hedeflediklerini  söyleyen Tahir Emre Can sözlerine şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanımız ve Gençlik ve Spor Bakanımızın destekleriyle tüm Türkiyede gerçekleştirilen etkinliği  bul yıl Uşak’ta daha yoğun bir şekilde gerçekleştirdik.Yurtlarımıza kayıt yaptıran her öğrencimizin adına  bir fidan dikmeye başladık. Bu  şekilde yaklaşık iki yıl önce sadece KYK öğrencilerinin ağaç dikimi yaptığı bir orman oluşturduk.Bu orman KYK öğrencilerine ait bir orman ve her ağacın üzerine öğrencilerimizin adı yazılıyor.Personelimiz ve öğrencilerimiz her zamanki gibi bugün ki etkinliğimizede yoğun ilgi gösterdi. Gençlerimizin geleceğe dair bir umut olan bu fidanların dikimini yaparak hafta sonunu değerlendirmesi bizi mutlu ediyor.”


Orman Genel Müdürlüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu arasında imzalanan protokolle 81 ilde oluşturulan KYK Ormanlarına yeni fidanlar dikilecek. Uşak’ta ise bu yıl yaklaşık olarak 3 bin 200 civarında fidan dikimi hedefleniyor.

İlgili Haberler