Çorum'da korkutan deprem! AFAD sarsıntının büyüklüğünü açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi bir son dakika açıklaması yaparak Çorum'da bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
Çorum'da korkutan deprem! AFAD sarsıntının büyüklüğünü açıkladı!

AFAD Deprem Dairesi son depremler listesine bir yenisini daha ekledi. Kurum tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Çorum merkezli bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen depreme dair teknik bilgilendirme kamuoyuna AFAD Deprem Dairesi tarafından açıklandı. Depremin büyüklüğü ve etki alanına dair bilgiler belli oldu.

SON DEPREM DUYURUSU!

AFAD Deprem Dairesinin yaptığı bilgilendirmeye göre depremin merkez üssü Çorum'un Mecitözü ilçesi olarak belirlendi. Mecitözü'nde daha önce de orta büyüklükte depremler meydana gelmişti. Saat 17:57'de gerçekleşen depremin büyüklüğünün 4,4 olarak ölçüldüğü ilan edilirken depremin 13,26 km derinlikte olduğu belirtildi.

afad-deprem.jpg

ÇEVRE İLLEDEN HİSSEDİLDİ

Çorum Mecitözü'nde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem sadece Çorum'da değil çevre illerde de hissedildi. Amasya ve Samsun'da da hissedilen deprem vatandaşlarda kısa süreli korkuya neden oldu. Bölgede çok sık deprem meydana gelmezken zaman zaman bu şekilde sarsıntılar olabiliyor.

OLUMSUZ GELİŞME YOK!

Çorum Mecitözü'nde meydana gelen depremden dolayı resmi birimlere şu ana kadar vatandaşlar tarafından yapılan olumsuz bir ihbar olmadığı açıklandı. her ihtimale karşı her an müdahale edecekmiş gibi ekiplerin hazır bekletildiği bildirilirken depremden dolayı herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmasının beklenmediği belirtildi.

Öte yandan deprem uzmanlarından henüz Çorum depremine dair bir değerlendirme gelmedi. Bölgede aktif fay hatları bulunduğu biliniyor. Özellikle Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde geçmiş dönemlerde bazı yıkıcı depremlerin meydana geldiği biliniyor. Bölgede yıkıcı deprem olma ihtimali yine bulunuyor ama uzmanlar bu depremin kısa sürelerde meydana gelmesini beklemiyorlar. Vatandaşlar yine de deprem uzmanlarının son değerlendirmelerini beklemeye başladılar.