CHP’li Özcan; Beylerhan köyü imar genişlemesi yasalara aykırı

Uşak İl Genel Meclisi CHP Sivaslı Üyesi Engin Özcan, İl Genel Meclisinin “Merkez Beylerhan köyü Yerleşik Alan Genişlemesi” maddesini kabul etmesinin yasalara aykırı olduğunu iddia etti.
CHP’li Özcan; Beylerhan köyü imar genişlemesi yasalara aykırı

Özcan, “Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği 43. Madde " 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunda belirtilen izinler alınır" denmektedir. İl Genel Meclisi 1. Sınıf tarım arazisi olan bu alanda Tarım İl Müdürlüğünün görüşü olmadan AKP’nin çoğunluk oyu ile yasalara aykırı şekilde bu imar genişlemesi kabul edilmiştir” dedi.

“Düzeltilmesi için valilik makamına başvurduk”

Yazılı bir basın açıklaması yapan Özcan, “05.04.2022 tarihinde Uşak İl Genel Meclisinde görüşülen, Merkez Beylerhan köyü Yerleşik Alan Genişlemesi konusunun idare tarafından kanuna aykırı olduğu halde meclise geçirilmiştir. CHP grubu olarak kanuna aykırı bu duruma şerh koyarak durumun düzeltilmesi için olayı bir dilekçe ile Valilik makamına bildirdik.

köyü yerleşik alan genişlemesi toprak koruma kanunu ve imar kanununun ilgili maddelerine aykırı hareket edilerek Tarım İl Müdürlüğünden görüş alınmadan meclise havale edilerek suç işlenmiştir. Bunun niye böyle yapıldığı tarafımızdan sorulduğunda ise İl Özel İdaresi Yetkilileri inisiyatif kullandığını belirtmişlerdir. 400 dekar alan kullanılarak yapılan bu genişleme rant için yapılmıştır. Söz konusu kamu yetkililerin kullandığı inisiyatif bu rant içindir. CHP olarak konunun takipçisi olacağımızdan şüpheniz olmasın.

Bahsi geçen konuyla ilgili hukuki hakkımızı CHP grubu olarak saklı tutmaktayız. Yeri geldiğinde konuyu yargıya taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadesini kullandı.

Tartışmalara neden olan gündem maddesine; 19 üyesi olan Uşak İl Genel Meclisi’nde AK Partili 11 üyenin kabul, CHP’li 5 üye ve İYİ Partili 3 üyenin ret oyu verdiği öğrenildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler