Çanakkale’de toprak kayması! Ölenler var

Çanakkale’de meydana gelen toprak kayması sonrasında acı haberler peş peşe geldi. Lapseki ilçesinde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 2 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı.
Çanakkale’de toprak kayması! Ölenler var

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde su kanalı açmak için kazı yapılırken göçük meydana geldi. 3 işçiden 2’sinin hayatını kaybettiği, diğer işçinin ise tedavi amaçlı hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

ÇALIŞMA SIRASINDA GÖÇÜK OLDU

Lapseki’ye bağlı Kangırlı Köyü’nde meydana gelen olayda bir tarlanın yanından su çıkarmak için iş makineleri ile kanal çalışması başladı. Ancak çalışma sırasında göçük meydana geldi. Çalışmada görev alan Refik Bilgi, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan’ın toprak altında kaldığı açıklandı.

1 İŞÇİ KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTI

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kalan Refik Bilgiç, kendi imkanları ile göçük altından çıkmayı başardı. Yaralı işçi Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ÇANAKKALE VALİLİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Çanakkale Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“İlimiz Lapseki ilçesi Kangırlı köyünde su kanalı açma çalışmasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 vatandaşımız vefat etmiş olup, 1 vatandaşımızın hastanede tedavisi devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı vatandaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz”

OLAY YERİNE GELİP BİLGİ ALDILAR

Olay yerine gelen AFAD ve UMKE ekipleri göçük altında kalan işçiler için kurtarma çalışması başlattı. Ancak ilk acı haber Sefer Arslan’dan geldi. Ekipler işçinin cansız bedenini çıkardı. Olay yerine gelen Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek ile Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk bilgi aldı.