Büyük Hıdırellez Ateşi bu yıl Murat Dağı için yakılacak

Son yıllarda sürekli maden arayıcıları yüzünden gündeme gelen Murat Dağı’nda çevreciler ve köylüler büyük Hıdırellez ateşi yakarak, dikkatleri buraya çekmeye çalışıyor.
Büyük Hıdırellez Ateşi bu yıl Murat Dağı için yakılacak

Uşak Murat Dağı Yok Olmasın Platformu ve Comburt Ovası köylüleri yarın saat 14.00 de başlayacak olan ve hava kararıncaya kadar süreceğini belirtikleri etkinliğe, tüm Uşak halkını davet ettiler.

Konu ile ilgili Uşak Gündem'e açıklamalarda bulunan Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı ve Murat Dağı Yok Olmasın Platformu sözcülerinden Ümit Alp, “Amacımız, Hıdırellez’in kutlanmasında olduğu doğa ile insanın buluşmasını sağlamak, farkındalık yaratarak dikkatleri Murat Dağı’na çekmektir.

Uşak ve Ege Bölgesinin oksijen ve su kaynağı olan bu ulu dağda maden aramak için 20’ye yakın firmanın başvurduğunu biliyoruz. Murat Dağı yok olursa bölgemizde insanın ve doğanın birleşmesi imkânsız hale gelecektir” dedi.

Alp, “Hep birlikte oyunlarımızı oynayarak, türkülerimizi söyleyerek, Hıdırellez ateşimizi yakarak, Hayatı savunmadaki kararlılığımızı ve gücümüzü cümle âleme gösteriyoruz.

Yarın ( 7 Mayıs Cumartesi) Uşak Belediyesi arıtma tesisi ile Yukarı Karacahisar köyü arasında bulunan Pazar Pınarı mevkiinde yakacağımız “Hıdırellez Ateşi” etkinliğimize tüm Uşaklılar davetlidir” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / HABER)