Büyük dalga Türkiye’nin kapısında! 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı

Büyük dalga resmen Türkiye’nin kapısına dayandı. Pek çok isim, özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşların dışarıya çıkmaması, çıkacaksa da gerekli tedbirleri alarak çıkması gerektiğini söylüyor. Son dakika uyarılarına ilişkin detaylar haberimizde..
Büyük dalga Türkiye’nin kapısında! 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma yasağı

Aktarılan son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni hava durum tahmin raporunu yayımladı. Buna göre kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklar çok hızlı bir şekilde artış gösterecek. Konuya ilişkin açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Mehmet Özhaseski tarafından geldi. Özhaseki, yaptığı açıklamasında bazı illerimizde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkacağını belirtti.

10 DERECE BİRDEN ARTACAK

MGM, güncel hava durum tahminlerini il il yayımlamaya devam ediyor. Bakan Özhaseki, hava sıcaklıklarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Hava tahmin raporuna göre ülke genelinde bugünden itibaren sıcaklıklar sert bir şekilde artış gösterecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 derece kadar üzerine çıkması bekleniyor.

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLAR DİKKAT

Bakan Özhaseki, özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşların tedbirli olması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bazı illerimizde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkması öngörülmekte. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verileri doğrultusunda dikkatli ve tedbirli olmalarını istirham ediyorum. Bununla birlikte doğal oksijen kaynağımız olan ormanlarımızda da havaların ısınmasıyla beraber herhangi bir yangın olmaması için tüm vatandaşlarımızın duyarlı hareket etmelerini bekliyorum”

METEOROLOJİ DUYURDU

Meteoroloji, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında hava sıcaklığına ilişkin yaptığı açıklamasında, “Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor” açıklamasını yaptı.

Aynı zamanda aktarılan son habere göre İstanbul’da 25 – 28 derece aralığında seyreden sıcaklıkların Perşembe gününden itibaren 16 – 18 dereceye kadar düşebileceği açıklandı. Vatandaşların ani sıcaklık değişimlerine karşı tedbirli olması gerektiği ifade edildi.