Bebek bakım kabinleri annelerin hayatını kolaylaştırıyor

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Bebek Bakım ve Emzirme Kabinleri’ Uşaklı emzikli annelerden büyük ilgi gördü.
Bebek bakım kabinleri annelerin hayatını kolaylaştırıyor

Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sorumlulukları nedeniyle günlük hayata dahil olmakta güçlük çeken bebekli annelerimiz için özel bir projeyi şehrimize kazandırmakta çok mutluyuz” denildi.

Uşak Belediyesi ve Türkiye Kanser Derneği ortaklığında, üzerinde engelli şarj istasyonu, kitap paylaşım alanı ve bankamatik barındıran çok amaçlı modern Bebek Bakım ve Emzirme Kabinlerinin; Tiritoğlu Parkı ve belediye ana hizmet binasının yan kısmında (Ulu Cami Parkı)’nda bebekli annelerin hizmetinde olduğu duyuruldu.

BAŞKAN ÇAKIN’DAN ANNELERE MESAJ

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, yeni kurulan bebek emzirme kabinleri ile ilgili annelere şöyle seslendi:

“Kıymetli Anneler…

Sosyal hayatta karşılaştığınız zorlukları biraz olsun hayata geçirebilmek için güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz Kent merkezindeki günlük işlerinizi görürken zorluk yaşamayın diye kent merkezimizdeki iki ayrı noktaya bebek emzirme kabini yerleştirdik.

Sizlerin bebeklerinizle birlikte sosyal hayata katılabilmeniz için sorumlulukları yerine getiren bir hizmet anlayışı ile gönül birlikteliğimizin daim olması dileği ile.”

Uşak Belediyesi’nin emzikli annelerin hizmetine sunduğu kabinler sayesinde çocuklarıyla birlikte çarşıya çıkan anneler, bebeklerini emzirmek ve gerekli bakımlarını yapmak için yer aramak zorunda kalmıyor.

Emzirme kabinlerinin de annelere büyük kolaylık sağladığı, anne sütüne her daim ihtiyaç duyan bebeklerin de hijyenik ortamda ihtiyaçlarının karşılandığı ifade ediliyor.

KABİN KARTI İÇİN BAŞVURU

Uşak İl merkezinde yer alan 2 adet emzirme kabinine giriş için özel kart sistemi kullanılıyor. Anne-bebek güvenliği düşünülerek hazırlanan kişiye özel kartlara sahip olmak için; anne kendi kimliği ve çocuğun kimliğiyle birlikte Uşak Belediyesi ana hizmet binasında bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne başvurarak gerekli evrakları doldurduktan sonra kartını alıyor. Kabinlerde emzirme ve bebeğin altını değiştirme hizmetlerinin yanında günlük bir çocuk bezini de ücretsiz temin edilebiliyor.

Bebek bakım ve emzireme kabinleri için her türlü bilginin ALO 153 Belediye hattından alınabileceği de belirtildi.

BEBEKLİ ANNELER ÇOK MEMNUN

Bebek Bakım ve Emzirme Odası’ndan faydalanmak için çok sayıda bebekli annenin müracaat ettiği ve uygulamadan faydalanan annelerin bu hizmetten çok memnun olduğu görüldü.

 Bebekli anneler, kendileri için önemli bir ihtiyacın Uşak Belediyesi sayesinde giderildiğini vurgulayarak hijyenik bir ortamda bebeklerine bakım yaptıklarını belirterek Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkür etti.