Banaz Çayı ve Ulubey Derelerini temiz tutmak için arıtma yapılıyor

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Sivaslı, Pınarbaşı ve Selçikler Belediyeleri tarafından İller Bankası’na ortaklaşa yaptırılan arıtma tesislerinin 2018 yılı sonunda faaliyete geçeceğini açıkladı.
Banaz Çayı ve Ulubey Derelerini temiz tutmak için arıtma yapılıyor

Nacar, Yayalar Köyünün kod farkından dolayı arıtma tesisleri projesine dahil olamadığını, İl Özel İdaresi olarak oraya da bulunacak çözüm ile Banaz Çayı ve Ulubey Derelerinin kirliliğinin en alt seviyeye indirileceğini de sözlerine ekledi.

Nacar, “Sivaslı İlçe, Selçikler ve Pınarbaşı belde belediyelerinin yıllardır arıtma tesisi yoktu. İlçe ve beldelerin pislikleri çaylara ve derelere deşarj oluyor. Bu üç belediyemiz ortaklaşa bir proje hazırlayarak İller Bankası yardımı ile bu üç yerleşim alanı için bir arıtma tesisi yapımına başlandı. Şu anda Selçikler Beldesi yakınlarında yapılanarıtma inşaatının yüzde 70’e yakın bir bölümü tamamlandı. Öyle tahmin ediyorum ki; 2018 Aralık ayı sonu itibarıyla arıtma tesisleri inşaatı tamamlanmış olacak.

Devreye girdiği zaman Sivaslı, Pınarbaşı ve Selçikler yerleşim alanlarında koku ve kirlilik sorunu kalmayacak. Bir de Yayalar Köyü var. Köy olduğu için statüsü gereği proje ortağı olamadı. Ancak orada asıl sorun, kod farkından dolayı artma tesisinden faydalanamayacak olması görünüyor.

Yayalara Köyü’nün Banaz Çayının kirlenmesini önlemek için orası için neler yapılabilir? Teknik ekipler araştırıyor. 2019 yılında arıtma tesisi faaliyete geçerek hem çevre kirliliğini hem de kokuyu önleyecek. İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak Banaz Çayı ve Ulubey derelerinin kirlilik sorununu çözmüş olacağız” dedi.

İl Genel Meclisi Karahallı Üyesi Veli Özer de Yayalar Köyünde bulunan hayvan çiftliğinin tüm pisliğinin iki ayrı koldan Banaz Çayına döküldüğünü, bir an önce önlenmesi gerektiğini belirtti.