Aydın’da zeytin güveleri için ilaçlama zamanı başladı

Aydın’ın en önemli geçim kaynakları arasında olan zeytinde güvelerden kurtulmak için dönemsel ilaçlama zamanının geldiği açıklandı. Konuya ilişkin açıklama Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından geldi.
Aydın’da zeytin güveleri için ilaçlama zamanı başladı

Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamasında kentteki zeytin plantasyonlarında yaşanan verim düşüklüğüne engellemek adına üreticilere uyarıda bulunuldu.

Zeytin üreticileri için yapılan açıklamada zeytin güvelerine karşı ilaçlama zamanının geldiği aktarıldı.

ZEYTİN GÜVESİ ZARAR VERİYOR

Aydın'ın önemli ürünlerinden olan zeytinde üreticilere zeytin güvesi zararlısının bulaştığı plantasyonlarda çiçek dökümüne neden olabileceği ve bu durumun zeytin verimini olumsuz etkileyebileceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri zeytin üreticilerinin ilaçlama işlemlerini zamanında ve etkili bir şekilde gerçekleştirmeleri gerektiğini vurgularken, ayrıca üreticilere ilaçlama yaparken kullanacakları ürünlerin, etiket bilgilerini dikkatlice okumaları ve belirtilen dozlarda kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

aw183955-04.jpg

AYDIN İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz zeytin plantasyonlarında zeytinlerde verim düşüklüğünü engellemek için zeytin güvesi zararlısının bulaştığı plantasyonlarda çiçek dökümüne sebep olan 'zeytin güvesi çiçek nesliyle' mücadele kapsamında yüzde 1-3 çiçek açımın olduğu bahçelerde ilaçlamaya başlanmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Zeytin güvesi için ilaçlama zamanın zeytin tomurcuklarının kabarmaya başladığı mart sonu ve nisan ayı içerisinde yapılması gerektiği ifade edilmektedir.