Aydın'da trafik kilitlendi sıcak hava çileye dönüştü

Yaz tatilinin yaklaşması ile beraber Türkiye'nin en büyük tatil cennetlerinden biri olan Aydın'da nüfusun artmaya başlaması ile yine trafik sorunu baş gösterdi.
Aydın'da trafik kilitlendi sıcak hava çileye dönüştü

Aydın'da havaların ısınmasıyla beraber tatilciler gelmeye başladı. Hızla artan nüfus sonrasında yeniden trafikte büyük bir artış yaşandı. Yaz trafiği hem şehir içerisinde hem de geçiş noktası olan şehir dışı yollarda büyük bir sorun haline gelirken artan hava sıcaklığı da trafik çilesini daha çekilmez hale getirdi.

YAZ TRAFİĞİ AYDIIN'DA VATANDAŞLARI MAĞDUR ETTİ!

Türkiye’de kişi başına en fazla araç düşen illerin başında gelen Aydın’da yaz trafiği ile birlikte yollar adeta kilitlenmeye başladı. Sıcaklara paralel olarak artan trafik nedeniyle şehirde ulaşım adeta çileye dönmeye başladı. Bir ay öncesine kadar 10 dakikada gidilip gelinen Aydın-İncirliova arasında yaklaşık 10 kilometrelik mesafeyi aşmak adeta işkenceye dönmeye başladı.

aydin-trafik-2.jpg

Uzun araç kuyruklarının yaşandığı yoldaki trafik büyükşehirlerdeki trafiği aratmaz oldu. İncirliova istikametinden Aydın’a gidişte trafik yoğunluğu zaman zaman DSİ Bölge Müdürlüğü Kavşağı’ndan Kazak Kahvesi’ne kadar uzanıyor. Aşırı sıcakla birlikte 10 kilometrelik yolun çekilmez hale geldiğini belirten sürücüler, “Eskiden bu 10 kilometrelik yol 5 dakika sürmezdi. Şimdi yarım saatte çıkamaz olduk” diyerek imkanı olan kişilerin mesai saatleri içinde yola çıkmamasını tavsiye ettiler.

Yaşanan trafik hem Aydın'da yaşayan kişileri hem de bu şehirden geçiş yapmak isteyen araç sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor. Havaların aşırı derecede ısınması trafikte bekleyen araç sahiplerini daha da zorlarken yollardaki sıkıntıların acilen çözülmesi talep edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı