Aydın'da kiraz ağaçları çiçek açtı

Aydın Kuşadası'nda bahar ayının gelmesi ile çiçek açan kiraz ağaçları ilçenin beyaza bürünmesini sağladı.
Aydın'da kiraz ağaçları çiçek açtı

Türkiye'de hava sıcaklıkları kademeli olarak yükselmeye devam ederken Aydın'da da bahar havası yaşanıyordu. Kuşadası ilçesinde yer alan kiraz ağaçları havaların ısınması ile çiçek açarak beyaza bürünürken ortaya çıkan görüntü büyük bir hayranlık oluşturdu.

Kirazlı Mahallesi'nde bulunan kiraz bahçeleri, mevsimin normallerin üzerinde sıcak geçmesiyle birlikte erken çiçek açtı. Her yıl baharın gelmesiyle cennete dönüşen kiraz bahçelerinde beyaza dönüşen ağaçların erken çiçek açması üreticileri de sevindirdi.

KİRAZ AĞAÇLARI ERKEN ÇİÇEK AÇTI!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bahar ayları ile birlikte kiraz ağaçları çiçek açarak beyaza büründü. Kuşadası'nın güzelliklerine bir yenisi daha eklendi. Kirazlı Mahallesi'nde bulunan kiraz bahçeleri, mevsimin normallerin üzerinde sıcak geçmesiyle birlikte erken çiçek açtı.

Kiraz bahçesi sahibi Emel Uluçay, baharın gelişini müjdeleyen bu olayın ardından, yaklaşık 15-20 gün içinde kirazların da çiçek açacağını belirtti. "Kuşadası'nın doğal güzelliklerinden biri olan Kirazlı Mahallesi, her yıl baharın gelmesiyle birlikte adeta bir cennete dönüşüyor. Bu yılın sıcak hava dalgasıyla birlikte, kiraz ağaçları beklenenden daha erken çiçek açtı.

Üreticiler bu sene kiraz ağaçlarının yaklaşık 2 hafta önce çiçek açtığını belirterek bunun da kirazların erken olgunlaşarak erken hasat yapılacağı anlamına geldiğini ifade ettiler. Kiraz ağaçlarının erken çiçek açması bu nedenle bölgedeki kiraz üreticilerini memnun etti.