Aydın’da jandarma ekipleri orman yangınları için denetime başladı

Havaların ısınmasının yanı sıra rüzgar faktörünün etkili olduğu bu günlerde pek çok ilde orman yangınları için tedbirler sıkılaştırıldı. Aktarılan son habere göre Aydın'da jandarma ekipleri orman yangınları için sıkı denetime başladı.
Aydın’da jandarma ekipleri orman yangınları için denetime başladı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, olası orman yangınlarına karşı hareket geçti. Vatandaşlar orman yangınlarına karşı bilgilendirilirken, alınması gereken tedbirler de tek tek aktarılıyor.

Hava sıcaklıkların artması, beraberinde orman yangını riskini de getiriyor. Jandarma ekipleri yangına karşı tedbirlerini artırırken denetimleri de sıkılaştırdı.

OLASI YANGINLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Aydın İl Jandarma Komutanlığı havaların ısınmasıyla birlikte mevsimsel sıcaklıkların artmasıyla oluşabilecek orman yangınlarını önlemek için devriye faaliyetlerini sıklaştırırken, vatandaşlar da orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendiriliyor.

aw183382-03.jpg

VATANDAŞLARIN DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

Orman yangınlarının doğal yaşam alanlarına ve ekosistemlere verdiği zararları önlemek amacıyla Aydın İl Jandarma Komutanlığı, ormanları ve hayvanların yaşam alanlarını İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlar aracılığıyla sürekli olarak kontrol ediyor. Bu teknolojik araçlar sayesinde, ormanlık alanlarda oluşabilecek yangınlar erken aşamada tespit edilerek hızlı müdahale imkanı sağlanıyor. Jandarma ekipleri, doğal güzelliklerin ve ekosistemlerin gelecek nesillere aktarılabilmesi için orman yangınlarına karşı alınan bu önlemlerin sürekli olarak devam edeceğini belirtirken vatandaşlara orman yangınları konusunda dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yaz aylarında sıcaklık ve rüzgarın etkisi ile hızla büyüyebilen orman yangınlarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerekiyor.