Aydın Ula Belediyesi’nden çöp toplama etkinliği!

Aydın’da Ula Belediyesi, farkındalık yaratmak amacı ile çöp toplama etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 100 poşet çöp toplandığı öğrenildi.
Aydın Ula Belediyesi’nden çöp toplama etkinliği!

AYDIN (İHA) – Ula Belediyesi ile özel bir lise çöp toplama etkinliği düzenledi. Düzenlenen etkinlikle yaklaşık 200 kişi gölet çevresi ve ormanlık alandaki çöpler toplandı.

İzmarit, şişe, cam, atık gibi pek çok materyalin toplandığı çöp toplama etkinliğe ortalama olarak 200 kişinin katıldığı öğrenildi.

200 KİŞİ KATILIM SAĞLADI

Ula Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekiplerinin hazır bulunduğu etkinlikte öğrenciler ile birlikte yaklaşık 200 kişi gölet çevresindeki ormanlık alanda çöp topladı. Etkinlikte şişe, karton, cam, izmarit gibi atıklar toplanırken 100 poşet çöp oluştu.

ULA BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belediye personellerimizle birlikte özel bir Anadolu Lisesi ile koordineli çok güzel bir etkinliğe imza attık. Ula Göleti'nde çöp toplama etkinliği düzenleyerek yaz sezonuna girdiğimiz şu aylarda farkındalık oluşturmaya çalıştık. Ormanlarımız bizim için kıymetli. Geçtiğimiz yıllarda insan odalık çıkan yangınlarla yaşadığımız acı olayları tekrar yaşamamak için, çevre bilincini artırmak ve doğayı korumak amacıyla öğrencilerimizle böyle bir ortak farkındalık etkinliği düzenledik. Katılımcılar, gölet çevresinde birikmiş atıkları toplayarak hem çevreyi temizlemiş hem de topluma örnek olmuşlardır. Bu iş birliği, yerel yönetimlerin ve eğitim kurumlarının çevre duyarlılığını artırma konusundaki kararlılığını göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen etkinlik çevre sakinleri tarafından takdir edildi. Gençlerin katılım sağladığı bu etkinliğin benzer etkinliklere öncü olması bekleniyor. Doğanın korunması gerektiğinin bilincinde olan gençler bu etkinlikle çevre duyarlılığının artmasını amaçlıyor.