AFAD 6 ilde alarm verdi! Vatandaşlara felaket geliyor aman dikkat SMS'leri gönderildi!

Türkiye’de şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye ve beraberinde felaketler getirmeye devam ediyor. AFAD ve Meteoroloji tarafından 5 ilde vatandaşlara yeni felaket uyarıları yapıldığı açıklandı.
AFAD 6 ilde alarm verdi! Vatandaşlara felaket geliyor aman dikkat SMS'leri gönderildi!

Türkiye oldukça yağışlı bir hava akımının etkisi altında kaldı. Bu yağışlı hava bazı illerde ses ve ani su baskını gibi felaketlere neden oldu. Çok sayıda vatandaş mağdur olurken felaketin yaşandığı illerde yetkili birimler yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Tüm bu sorunlar sürerken yeni felaket uyarıları da geldi. Hem AFAD hem de meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle 6 il için vatandaşlara uyarı mesajları gönderdiler.

METEOROLOJİ 6 İLİ UYARDI!

Meteoroloji bugün acil koduyla bir açıklama yaparak günün beklenen hava tahminine dair uyarı mesajı geçti. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülen kuvvetli sağanak yağışların sona ermediği ve devam edeceği bildirildi. Bu geceden itibaren Samsun’un doğusu, Ordı, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Rize ve Artvin kıyılarında ise yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar görüleceği tahmin edildi. Bu bölgelerde metrekareye 50 – 100 kg yağış düşmesi beklenirken vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

FELAKET UYARISI GELDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada ne tür felaketlerin olabileceğine dair de bilgilendirmede bulundu. Buna göre Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de sel, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi olayların gerçekleşebileceği belirtildi. Vatandaşlara uyarı yapılırken özellikle sel ve heyelan riskli alanlardan kesinlikle uzak durulması gerektiği istendi.

AFAD SMS GÖNDERDİ!

AFAD’ın yerel birimleri bu 6 ilde ayrı ayrı hazırlıklara başladılar. Öncelikle vatandaşlara SMS gönderilerek, “Meteoroloji’den alınan bilgilere göre sağanak yağışlar şiddetli bir şekilde devam edecektir. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve rüzgara karşı dikkatli olun.” denildi.

Öte yandan 6 il için yerel idarelere de uyarılar yapıldı. Bölgede bulunan tüm belediyelerin hazırlıklı olmaları istenirken yaşanan olumsuz bir durum halinde AFAD koordinasyonunda hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için tüm hazırlıkların yapılarak tamamlanıp beklemeye geçilmesi istendi.