65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı duyurusu! 16.00'ya kadar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son günlerde sıcaklıkların hızlı bir şekilde artış göstereceğine dair uyarılarını peş peşe yayımlıyordu. konuya ilişkin valiliklerden de gelen son açıklamaya Ankara Valiliği de eklendi. İşte valiliğin uyarısı ve detaylar..
65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma yasağı duyurusu! 16.00'ya kadar sürecek

Ankara Valiliği, X sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir uyarı yaptı. Aktarılan son habere göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken uyarı Merkezi verilerine göre, sıcaklıkların mevsim normallerinin 10 – 15 derece üzerine çıkmasının beklendiği için vatandaşların tedbirini alması gerektiği ifade edildi.

Sıcaklıkların 24 Nisan tarihinden itibaren mevsim normallerinin üzerine çıkacağı ve bu durumun 27 Nisan tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

Meteorolojik uyarı sistemine göre açıklama yapan Ankara Valiliği şunları söyledi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verileri göre; Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinden seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi ve hafta boyunca Ankara il genelinde 10 ila 15 derece üzerine çıkması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde Ankara’da beklenen en yüksek sıcaklıklar 30-32 aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir. Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur”

Yapılan açıklamaya göre etkili sıcaklıkların başlayacağı tarihin 24 Nisan olduğu ve durumun 27 Nisan tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Vatandaşlar sıcak havada belirtilen saatler arasında dışarıya çıkmaması önerilmektedir.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Bugün havanın nasıl olacağını merak edenler için de MGM açıklama yaptı. Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olduğu aktarılırken, batı bölgelerinde yerel yağışların görülebileceği açıklandı. Ek olarak sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde 6 dereceye kadar artabileceği duyuruldu.