150 kamyon kaldırım taşı nerede?

Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Nurten Bakır, Kuzey İmar yolunda sökülen yaklaşık 150 kamyon kaldırım taşının nerede olduğunu sordu.
150 kamyon kaldırım taşı nerede?

Uşak Belediye Meclisi Ocak ayı oturumu bitiminde İYİ Parti Grup Başkanvekili Nurten Bakır, Hacıkadem Mahallesi (Köyü) kavşağından başlayıp Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar inen Kuzey imar Yolu’nda sökülen kaldırım taşlarının akıbetini sordu.

Bakır; “Kuzey Çevre Yolu olarak adlandırılan 9 kilometrelik yolu çevreleyen kaldırım üzerindeki parke taşlarının söküldüğü: fakat taşların bu alanda olmadığı, yaklaşık 150 ila 200 TIR civarındaki parke taşlarının akıbetinin tarafımıza yazılı veya sözlü olarak bildirilmesi hususunu bilgilerinize arz ederiz” dedi.

Uşak Belediye ve Belediye Meclis Başkanı Mehmet Çakın, soru önergesine yazılı olarak cevap vereceğini belirterek oturumu kapattı.

KALDIRIM TAŞLARINI KİM SÖKTÜ?

İYİ Parti Belediye Meclis Grubu’nun yaklaşık 150 kamyon kaldırım taşı ile ilgili soru önergesi üzerine www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olayı araştırmaya başladı.

Konu ile ilgili bilgisi olduğunu belirten İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, “Ankara – İzmir Karayolu üzerinden sağa dönüldüğünde başlayan Kuzey İmar Yolu’nun sağ tarafında bir önceki Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan zamanında yapılan kaldırım taşları yaklaşık 9 kilometre boyunca sökülmüş.

Yaptığı araştırmada; bundan bir buçuk yıl önce TEDAŞ tarafından elektrik hatları yer altına alındığı için kaldırım taşları sökülmüş ve sadece bordürler kalmış. Yolun sol tarafında kaldırım olduğu gibi duruyor.

Uzmanlar, buradan en az 150 TIR parke taşı çıkacağını söylüyor. Bu 150 TIR kaldırım taşı şimdi nerede? Çok merak ediyorum. Sayın Belediye Başkanı bu taşları kime verdiniz? Ne yaptınız? Bir buçuk yıldır bu kaldım niçin yapılmıyor?” şeklinde sordu.

(SALİH KILINÇ / HABER)