Zehir tacirleri gençleri zehirleyemeden yakayı ele verdi

Son yıllarda uyuşturucu ile mücadelede oldukça başarılı işlere imza atan Uşak polisi, bu kez 658 adet “Lyrica” hapı ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.
Zehir tacirleri gençleri zehirleyemeden yakayı ele verdi

Daha çok sinir hastalıklarında kullanılan ve uyuşturucu madde etkisi yapan bu haplar toplumun başına bela oldu. Uşak Emniyet Müdürlüğünün girişimleri ile Türkiye çapında yeşil reçete ile satışına başlanan haplar son günlerde zehir tacirlerinin gözdesi oldu.
Uşak Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince; vatandaşların huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamasını temin etmek, kamu düzenini sağlamak amacıyla yapılan çalışmada; 
Afyonkarahisar ilinden Uşak’a seyir halinde olan araç ve içerisindeki şahıslar, il merkezi girişinde yapılan uygulamada durduruldu ve araç içerisinde yapılan aramada; (658) adet LYRİCA hap (sentetik ecza) ele geçirildiği bildirildi.
Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Kullanmak İçin Uyuşturucu Veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek Veya Bulundurmak suçlarından adli mercilere sevk edilen (2) şüpheli tutuklanmıştır.
Uyuşturucu-uyarıcı madde kullanmak ve ticaretini yapmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri ve sokak satıcıları ile en etkin şekilde ve kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir” ifadesi yer aldı.