Yurt dışından telefon alanlar Türkiye'de isyan ediyorlar

Türkiye'nin bazı televizyon kanalarında halen dolandırıcılık devam ediyor. Televizyon üzerinden yüksek fiyatlı marka telefonları çok ucuza satan ve evinize ikinci el bir hurda telefon gönderen reklamlara halen bir çare bulunamadı.
Yurt dışından telefon alanlar Türkiye'de isyan ediyorlar

Türkiye'de uydudan yayın yapan televizyon kanallarında sürekli olarak bir değiştirme oluyor. Bazı yeni frekanslar açılırken sürekli olarak frekanslar satılmaya devam ediliyor. Bu frekanslarda yayın yapan televizyon kanalları ise tam anlamıyla insan dolandırıyorlar ve şuan devletin bu konuda hiçbir önlemi bulunmuyor. Yüksek fiyata satılan marka telefonları çok daha ucuza sattığını idda eden ve bu ucuzluğun sebebi olarak marka ile anlaşmaları olduğunu söyleyen reklamlar halen yaygınlaşmaya devam ediyor. Kapıda ödeme yada kredi kartıyla alınan telefonlar kargo ile evinize gönderiliyor. Siz internette yada televizyon reklamında gördüğünüz telefonu beklerken karşınıza bambaşka bir telefon çıkıyor. 

KUTUDA DAHİL OLMAK ÜZERE HURDALIK EŞYA GELİYOR

Televizyondaki numarayı arayıp verdiğiniz siparişler karşlığında sanki çok profesyonel ve legal bir iş yapıyorlarmış gibi size telefonda bir bayan karşılıyor ve sizden adres istiyor. Bu aşamada size bazı sorular soruluyor ve istediğiniz telefon hakkında yalan dolan bilgiler atılıyor. İşte bu aşamadan sonra kargonuz yola çıkıyor ve bilindik kargo firmaları ile kapınıza kadar getiriliyor. Kapınıza kadar getirilen telefonların büyük bir kargo firmasıyla geldiği için siz işlerin tıkırında gittiğini ve ucuza çok iyi bir telefon olduğunu düşünüyorsunuz ama gerçek kısa zamanda ortaya çıkıyor. Kargo içerisinden sanki çöp içerisinde çıkılmış bir kutu içerisinde ikinci el kulaklık,şarj cihazı ve bozuk bir telefon çıkıyor. 

SAVCILIĞA GİDEREK ŞİKAYETTE BULUNUN

Televizyon kanallarında yapılan bu dolandırıcılıkla eğer sizde karşı karşıya geldiyseniz ilk olarak vatandaşlık hakkınızı kullanarak kapıda kargoyu teslim alırken kargo içeriğine bakın ve dolandırıldığını anladığınızda kargoyu iade ederek herhangi bir ücret ödemeyin. Eğer boşluğunuza gelmiş ve önce parayı ödeyip kargoyu teslim aldıysanız bu tür e-ticaret işlerinde geçerli olan 14 gün içerisinde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Eğer bir muhattap bulamazsınız bütün bilgilerle birlikte savcılığa gitmeniz öneriliyor.