Yılbaşı öncesi Uşak’ta sahte içki operasyonu

İçişleri Bakanlığı tarafından yılbaşı öncesi Türkiye genelinde eş zamanlı "Zehir" operasyonu başlatıldı. Uşak’ta da 39,5 litre sahte içki üreten bir şüpheli jandarma tarafından yakalandı.
Yılbaşı öncesi Uşak’ta sahte içki operasyonu

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; güvenlik güçleri yılbaşı öncesi piyasaya sahte içki sürerek halk sağlığını tehlikeye atmak isteyen suç örgütlerine yönelik harekete geçti.

 

Uşak İl Jandarma Komutanlığı, içki üretimi yapan yasa dışı imalathaneleri deşifre etmek ve sahte/kaçak içkinin tüketiciye ulaşmasını engellemek amacıyla sahte/kaçak içki üretim ve sevkini yapan kişi ve suç gruplarına yönelik "Zehir" operasyonu başlattı.

Uşak Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Uşak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; Uşak İl Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet eden bir şahsın kaçak alkol üreterek satış yaptığının öğrenilmesi üzerine, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada: 17,5 litre votka, 6,5 litre şarap,  5 litre viski, 1,5 litre rakı ve 5 adet boş alkol şişesi ele geçirilmiştir.

Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda adli işlemler başlatılmıştır” denildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)