Yaşlı adamın cinayeti bir ihbarla aydınlandı

Sivaslı ilçesine bağlı Azizler köyünde 15 ay önce öldürülen ve zanlıları tespit edilemeyen cinayetle ilgili 3 kişinin tutuklandığı öğrenildi.
Yaşlı adamın cinayeti bir ihbarla aydınlandı

Kendilerine gelen bir ihbarı değerlendiren Uşak İl Jandarma ekipleri, 15 aydır faali meçhul olan İbrahim Kaynak cinayeti ile ilgili Coşkun S., Ramazan S., adlı kardeşleri ve Mehmet S. adlı kişiyi göz altına aldı. Adı geçen 3 kişinin çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmasına karar verildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; Coşkun ve Ramazan S kardeşlerle Mehmet S. yaşlı adamı para ve altınlarını almak için öldürmüş.

OLAY NASIL MEYDAN GELMİŞTİ?

Takvimler, 2020 Çarşamba 2 Eylül’ü gösterirken, Sivaslı İlçesi Azizler Köyünde yalnız yaşayan İbrahim Kaynak (76) evinde öldürülmüş olarak bulunmuştu.

İbrahim Kaynak’a komşusu M.Y., yemek getirmek için eve geldi. Kapıyı çalan M.Y., kapı açılmayınca evin etrafında dolaştı. Evin camlarının kırık olduğunu fark eden M.Y., ambulans ve jandarmaya ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri İbrahim Kaynak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Öte yandan Kaynak’ın vücudunda boğuşma izlerinin bulunduğu öğrenildi. Kaynak’ın cenazesi Sivaslı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ayrıca jandarma ekipleri cinayeti işleyen kişi ya da kişiler hakkında arama çalışması başlattı.

İbrahim Kaynak vurulmuş bir şekilde görüldü. 76 yaşındaki yaşlı adam, 27 yıl önce Belçika’dan gelmişti. İbrahim Kaynak, yaşadığı yerde öldürülmüş olarak bulundu. 2 Eylül tarihinde av tüfeği ile vurulan Kaynak, evinde bulundu ve bu cinayet Eylül ayından beri sır olarak kaldı. Köylülerden biri İbrahim Kaynak’ı gördü ve hemen kaymakama haber verdi. Eve gelen kaymakam hemen polise ve ambulansa haber verdi.

EVİNDE ALTIN VE PARA SAKLIYORDU

İbrahim Kaynak’ın evinin duvarlarında saçma izleri bulunuyor. Diğer yandan evin camının kırık olması akıllarda soru işaretleri yarattı. İbrahim Kaynak, evinde altın saklıyordu ve köyde bunu herkes biliyordu diyen köylüler, İbrahim Kaynak’ın borç isteyenlere borç verdiğini de söylediler. İbrahim Kaynak, yurt dışında altın biriktirdiğini ve evinde sakladığını söylemişti.

İbrahim Kaynak, yeğenine 21 altını olduğunu söylemiş. İfade veren yeğeni, bu altınları her yerde söylediğini açıkladı. İbrahim Kaynak, kendisinden borç isteyen herkese altın veriyordu.

ALTINLARI BULAMADILAR

Yaşlı adamın altını ve parası olduğunu öğrenen Coşkun S., Ramazan S. ve Mehmet S., iddialara göre; İbrahim Kalay’ı öldürdükten sonra evinde yaptıkları aramada parayı buldular. Ancak evin her tarafını aramalarına rağmen altınları bulamadılar.

Altınların da evdeki şeker çuvallarında gizlendiği öğrenildi.

      İbrahim Kaynak (76) 15 ay önce para ve altınları için öldürülmüştü.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)