Uşak’ta piyasaya sahte para sürerken yakalandılar

Uşak’ta fırın,börekçi,dürümcü vs. gibi iş yerlerinden düşük meblağlı alışveriş yaparak karşılığında sahte 100 TL banknot vererek piyasaya sahte para süren 3 kişi kıskıvrak yakalandı.
Uşak’ta piyasaya sahte para sürerken yakalandılar

Edinilen bilgiye göre Uşak’ta bazı işyerlerinden düşük meblağlı alışveriş yapıp karşılığında  sahte 100 lira vererek piyasaya sahte para sürüldüğünü belirleyen Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Sahte para ile alışveriş yapılan işyerlerinin güvenlik kameralarının izleyen polis parada sahtecilik suçunu işleyen şüphelilerin 2 bayan ve 1 erkek olduğunu tespit etti. Kamera kayıtlarından şüphelilerin S. T. ,Y.H ve K. A. isimli şahıslar olduğunu belirleyen Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesi ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Yapılan takip sonucu yakalanan S. T. ,Y.H ve K. A. isimli şüphelilerin  yapılan üst aramalarında 19 adet 100 TL, 1 adet 200 TL olmak üzere toplamda 2.200 TL değerinde sahte banknotlar ele geçirdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edilirken,savcılık işlemleri sonrası mahkemeye çıkarılan 3 şüpheliden S. T  ile Y. H. (1 kadın 1 erkek) isimli şahıslar tutuklanırken, K. A isimli şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.