Uşak’ta oto fareleri kıskıvrak yakalandı

Uşak’ta vatandaş ihbarını değerlendiren polis ekipleri oto farelerini çaldıkları malzemeler ile birlikte kıskıvrak yakaladı.
Uşak’ta oto fareleri kıskıvrak yakalandı

Edinilen bilgiye göre 15 Ekim 2018 günü saat 06:00 sıralarında 155 ihbar hattını arayan vatandaşın Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan bir adreste çalıntı malzemeler olabileceğini bildirmesi üzerine, belirtilen adrese intikal eden polis ekipleri, Cumhuriyet Savcısından alınan talimat ile belirtilen evde arama yaptı.Polis ekipleri tarafından evde yapılan aramada 6 adet hoparlör, 2 adet oto teybi, 1 adet oto amfisi, 1 adet bas hoparlör, 1 adet takım çantası ve 1 adet bez kar maskesi ele geçirilirken, beraber hareket ettikleri değerlendirilen 2 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Olayla ilgili 8 adet hırsızlık suçundan kaydı olan şüpheli ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen ve 7 adet hırsızlık suçundan kaydı olan diğer şüpheli Emniyetteki işlemleri sonrasında Uşak Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde alınan sağlık raporu sonrası adliyeye sevk edildi.

Savcılık işlemleri sonrası mahkemeye sevk edilen 2 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uşak Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada suç ve suçla mücadelede vatandaşın rolünün önemi belirtirek “Yapılan 155 ihbarları ile vatandaş desteğinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Vatandaşlarımızdan aldığımız ihbarlarla suç ve suçluyla mücadelemiz devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.