Uşak’ta kaçak tütün ve sigaraya geçit yok

Ülkemizde ve ilimizde son yıllarda artan kaçak tütün ve sigara satışı ve kullanımı ile ilgili mücadelesini kararlılıkla sürdüren Uşak Emniyet Müdürlüğü, il merkezinde çeşitli adreslere eş zamanlı yaptığı baskınlarda çok sayıda kaçak sigara paketi ve tütün ele geçirdi.
Uşak’ta kaçak tütün ve sigaraya geçit yok

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yasadışı tütün ve mamullerinin satışının engellenmesi ve suçun faillerinin yakalanarak suçtan elde ettikleri gelirin terör/organize suç örgütlerine aktarılmasını ve kaçak sigaranın toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesi amacıyla Uşak Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde farklı iki adreste arama yapıldı.

Yapılan aramalarda;

 (51.5) kg açıkta ve faturası ibraz edilemeyen sarmalık kıyılmış tütün,

 (217) paket içi tütün ile doldurulmuş satışa hazır makaron,

(4) adet elle dolum yapan tütün sarma makinesi,

 (2) adet Uşak’ta ilk kez yakalanan seri dolum yapan tütün sarma makinesinin ele geçirildiği açıklandı.

Edinilen bilgilere göre; konu ile ilgili bir şahıs hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten adli tahkikat başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklamasında, “Kaçak ve Bandrolsüz Sigara Kaçakçılığı ve toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer vererek suç ve suçlu ile mücadelede kararlılık mesajı verdi.

İlgili Haberler