Uşak’ta Kaçak Tütün Operasyonu 4 kişi Gözaltına alındı

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptığı duman 6 uygulamasında altı iş yerini denetledi.
Uşak’ta Kaçak Tütün Operasyonu  4 kişi Gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde altı iş yerinde yaptıkları aramada 26.965 gram kaçak kıyılmış tütün, 20 paket içi tütün ile doldurulmuş makaron, 9 adet elektronik sigara, 52 adet tütün sarma makinesi, 1 adet tütün sarma aparatı buldu.

Kaçak ürünlere el konulurken 4 kişi sorgulanmak üzere gözaltına alınırken, Tütün ve Alkol Piyasası Kanununa Muhalefetten 5.166 TL idari para cezası kesildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama ise şöyle ;

 “TÜTÜN OPERASYONLARIMIZ DUMAN-6 UYGULAMAMIZLA DEVAM EDİYOR ”

Kaçak ve Bandrolsüz Sigara sevkiyatı ve ticaretinin engellenmesine, ülkemizde meydana gelen vergi kayıplarının önlenmesine, suçun faillerinin yakalanarak suçtan elde ettikleri gelirin terör-organize suç örgütlerine aktarımının engellenmesine yönelik Türkiye Geneli eş zamanlı olarak “ DUMAN-6 “ operasyonu gerçekleştirilmiştir.
İl Emniyet Müdürlüğümüz, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde (6) ayrı işyerine yönelik yapılan çalışmalarda;
Ø (26.965) gr kıyılmış tütün,
Ø (3000) gr ve (10) paket nargile tütünü,
Ø (20) paket içi tütünle doldurulmuş makaron,
Ø (9) adet elektronik sigara,
Ø (52) adet tütün sarma makinesi,
Ø (1) adet tütün sarma aparatı ele geçirilmiş,
Ø (4) şahsa 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten adli işlem,
Ø (4) şahsa Tütün ve Alkol Piyasası Kanununa Muhalefetten 5.166 TL idari para cezası uygulanmıştır.
Ülkemizin güvenliğine ve ekonomisine yönelik oluşturduğu tehdit ve zararlar nedeniyle Kaçak ve Bandrolsüz Sigara Kaçakçılığı ve toplum nezdinde ulaşılabilirliğinin engellenmesine yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Haberler