Uşak’ta helikopter destekli dev uyuşturucu operasyonu

Uşak’ta 70 polisin katılımı ile çok sayıda adrese düzenlenen hava destekli operasyonda, çok miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirilirken, çok sayıda şüpheli de gözaltına alındı.
Uşak’ta helikopter destekli dev uyuşturucu operasyonu

Uşak Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü son yılların en büyük operasyonuna imza attı.

Narko timleri tarafından 6 aylık bir takip sonucu gerçekleştirilen operasyonda 4 şüpheli tutuklanırken 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Helikopter destekli operasyona, uyuşturucu arama köpeği ve çok sayıda polisin katıldığı ve çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiği öğrenildi.

Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, 6 ay boyunca sürdürülen takip sonucu, uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 8 şahsa operasyon düzenlendi. Havadan helikopter destekli operasyona; 70 personel, 19 ekip ve 1 narkotik detektör köpeği katıldı.

Eş zamanlı yapılan dev uyuşturucu operasyonunda hedefteki 8 şahsında yakalandığı belirtildi. Proje kapsamında hedef şahıslar dışında bugüne kadar 20 ayrı ara yakalamada 41 şüpheli şahsın yakalanarak işlem yapıldığı ve 4 şahsın tutuklandığı da öğrenildi.

Hedef şahsılarla birlikte toplamda 49 kişiye işlem yapılırken, bu şahıslara yapılan üst, ev ve işyeri aramalarında; 2320 adet sentetik ecza, 484 gr5am esrar, 193 gram metamfetamin, 0,50 gram eroin, 400 TL suçta elde edilen para,, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ectasy, 0,60 gram bonzai, 1 kök Hint keneviri ve 2 adet hassas terazi ele geçirildiği, ayrıca hedefteki 8 kişi hakkında da an itibarıyla hukuki işlemlerin devan ettiği belirtildi.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)