Uşak’ta dolandırıcılık operasyonu, 2 kişi tutuklandı

Uşak’ta 4 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı
Uşak’ta dolandırıcılık operasyonu, 2 kişi tutuklandı

İddialara göre Uşak Üniversitesi öğrencisi olan bir kişi bahis sitelerinden çok para kazandığını, banka kartlarını ve banka bilgilerini vermeleri halinde  onlara da para kazandıracağı vaadiyle 4 kişiden banka kartlarının şifrelerini ve internet bankacılığı bilgilerini aldı.

Bir süre sonra kartlarından ve hesaplarından yapılan harcamalarla ilgili olarak bilgilendirme sms’i alan 4 kişi dolandırıldığını anlayarak harcama ekstreleri ile birlikte Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne giderek şikayetci oldu.

Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda dolandırıcılık olayının şüphelisi ile birlikte toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken 6 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada vatandaşlardan bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı son derece dikkatli ve duyarlı olmaları istendi.