Uşak’ta çok sayıda sahte cinsel içerikli ilaç yakalandı.

Uşak merkezde düzenlenen cinsel içerikli ilaç operasyonunda sağlıksız koşullarda ve yasa dışı olarak üretilen cinsel gücü artırıcı kimyasallar eklenmiş ürünler ele geçirildi.
Uşak’ta çok sayıda sahte cinsel içerikli ilaç yakalandı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir aktar dükkanına yaptıkları baskında, binlerce merdiven altı üretilmiş kaçak cinsel gücü artırıcı hap, jel, sprey ve cinsel gücü artırtıcı macun ele geçirdi.

Konu ile ilgili Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“Uşak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından kaçakçılık olaylarının önlenmesi amacıyla yapılan saha çalışmaları neticesinde; İl Merkezinde aktar olarak faaliyet gösteren bir iş yerinin yurt dışından kaçak yollarla yurdumuza getirdiği cinsel gücü artırdığı inanılan bir takım hap, macun, jel ve sprey gibi malzemelerin satışını yaptığı bilgisi alınması üzerine yapılan operasyon neticesinde, iş yeri ve depolarında;

Piyasa değeri yaklaşık 130-150 Bin TL olan;

• (18.616) adet cinsel gücü artırıcı hap, jel, sprey

• (511) adet cinsel gücü artıcı macun ele geçirilmiştir.

Konuyla ilgili iş yeri sahibi R.Ö. (52) hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında işlem yapılmış, yakalanan malzemelere el konulmuştur.”


 

SAHTE İLAÇLAR ÖLÜMLERE DE YOL AÇABİLİR

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlar “Yakalanan bu tür cinsel gücü artırdığı inanılan ürünlerle ilgili birçoğunun yurt dışında merdiven altı tabir edilen yerlerde üretiminin yapıldığı, çoğunun gerçek ürünlerin taklidi sahte ürünler olduğu, ayrıca insan sağlığı için zararlı birçok madde içerdiği, bu açıdan kendi sağlıkları için bu tür ürünlere itibar etmemeleri, bu tür ürün satan yerlerin tespiti halinde zaman geçirmeden Polise haber verilmesi hususunda” uyarıldı.


 

“KULLANMADAN DOKTORUNUZA DANIŞIN”

Her ne kadar bu “doğal” maddeleri içeren çeşitli bitkisel ürünler televizyon ekranlarında veya internet ortamında satışa sunuluyorsa da, bu bitkisel ürünleri kullanacak kişiler çok dikkatli olmalıdır. Bu ürünlerin birçoğunun sildenafil benzeri ereksiyon artırıcı kimyasal maddeler içerdiği ve buna bağlı yan etkilere neden olabileceği saptanmıştır. Bununla birlikte bu doğal maddeler kullanılmakta olan kalp, şeker ve tansiyon ilaçlarıyla etkileşimde bulunarak tedavi etkinliğini düşürebilir. Örneğin Ginseng içeren doğal ürünler kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olan antikoagülan (kan sulandırıcı) ilaçlarla etkileşime girebilir. Ayrıca meme kanseri gibi hormona duyarlı kanser bulunan insanların Ginseng içeren ürünleri kullanmaması gerekir. Bu nedenle doğal ya da bitkisel olduğu söylenen herhangi bir ürünü kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışmalıdır.

(SALİH KILINÇ/HABER)