Uşak’ta bu şekilde araç kullanırken bir daha düşünün

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan ve , "Bugün, 'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında tüm kolluk kuvvetleri, trafik denetimlerinde görevlendirildi.
Uşak’ta bu şekilde araç kullanırken bir daha düşünün

Ülkemizde en önemli sorunların arasında yer alan trafik kazası nedeniyle ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Uşak’ta görevli bulunan resmi, sivil ayırt edilmeksizin tüm kolluk birimleri artık  tutanak tutup ceza kesebilecek.
İçişleri Bakanlığı’nca 2018 yılı Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan 100 günlük eylem plan kapsamında emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak iş ve işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatları il valiliklerimize, emniyet müdürlüklerimize, jandarma komutanlıklarımıza gönderilmişti.
Trafik kazaları incelendiğinde bu kazalarda hayatını kaybeden sürücülerin yaklaşık % 80’inin kaza anında emniyet kemerlerinin takılı olmadığı, meydana gelen kazalarda taşıt içinde veya taşıt dışına savrulmalarından veya devrilen araçların altında kalmalarından kaynaklı ikinci ve üçüncü darbeler sonucu ölüm ve ağır yaralanmaların meydana geldiği görülmekte.
Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının azaltılması için resmi ve sivil ayırt edilmeksizin tüm kolluk birimleri ilgili denetimler için görevlendirildiğini biliyor musunuz?
Emniyet kemeri takılması, araç sürerken cep telefonu ile konuşması ve trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme (makas atma)   gibi kanunda yasak olan eylemleri gerçekleştirenler her an caza yiyebilecek.
Belirtilen ihlallerin tespiti halinde Karayolları Trafik Kanununun 46/2 c maddesi (Aksine bir işaret bulunmadıkça, trafiği aksatacak veya tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmek) 235,00 TL ve 20 ceza puanı, Trafik Kanununun 73’ncü maddesi  (Araçları, kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, araçlardan bir şey atmak veya dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak) 108,00 TL  para cezası ile 10 ceza puanı ve Karayolları Trafik Kanununun 78/1-a maddesi (Emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak ve kullanmamak) 108,00 TL para cezası ve 15 ceza puanı şeklinde gerekli cezai işlemler artık Uşak’ta tüm kolluk kuvvetlerince uygulanacak.

İlgili Haberler