Uşak’ta 2018 yılı trafik denetim sonuçları açıklandı

Uşak Emniyet Müdürlüğü, trafik kazalarının azaltılması, kazalarda yaralanma ve ölümlerin önüne geçilmesi amacıyla 2018 yılı içerisinde artırdığı trafik denetimlerinde, 42 bin 528 araca trafik cezası kesildiğini duyurdu.
Uşak’ta 2018 yılı trafik denetim sonuçları açıklandı

Uşak Emniyet Müdürlüğü, kamu düzeni ve huzurun sağlanması, trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla, il merkezi ve ilçelerinde 2018 yılı içerisinde çeşitli denetimler gerçekleştirdi. Modifiyeli ve abartı egzozlu araç kullanan, çevreyi rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik dinleyerek vatandaşların huzur ve sükûnunu bozan, çeşitli olumsuzluklara neden olan araçlara yönelik yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıkladı.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı resmi ve sivil ekiplerin gerçekleştirdikleri dar bölge, şok uygulamalar ve denetimler sonucunda:

382 bin 757 araç, 7 bin 624 motosiklet kontrol edilmiş, bin 933 araca emniyet kemeri takmamaktan, 608 araca kırmızı ışık ihlalinden, 537 araca cep telefonu kural ihlalinden, 579 araca modifiye araç ve abart egzoz kullanmaktan, 281 araca yüksek sesle müzik dinlemekten ve 31 bin 903 araca da diğer trafik ihlallerinden olmak üzere toplam 42 bin 528 araca cezai işlem uygulanmıştır.

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın huzurlu ve güven içinde yaşamalarını sağlamak ve mağduriyetleri önlemek amacıyla, ekiplerimiz sorumluluk alanlarında her türlü trafik kural ihlaline ivedilikle müdahale etmekte, özellikle modifiyeli - abartı egzozlu araç kullanan, çevreyi rahatsız edecek şekilde yüksek sesle müzik yayını yapan ve vatandaşlarımızın sükûnunu bozan araçlar üzerinde kontrol ve denetimlerimiz kararlılıkla devam etmektedir. Trafik kurallarına uyarak, trafik düzeninin sağlanmasına katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” denilerek, trafik denetimlerine kararlı bir şekilde devam edileceği vurgulandı.