Uşak ve 68 ilde Mercek-6 operasyonu! 1129 şüpheli gözaltına alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göreve oturduğu günden bu yana başladığı operasyonlara tüm hızı ile devam ederken bu operasyonlardan biri de bugün açıklandı. Aralarında Uşak'ın da yer aldığı toplam 68 ilde Mercek-6 operasyonu düzenlendi.
Ruhsatsız silah taşıyan ve şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak yapılan operasyonlarda 754 ruhsatsız tabanca, 20 uzun namlulu tüfek, 49 kurusıkı tabanca 128 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 951 silah ele geçirildi. 1129 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Operasyonların devam edeceği ifade edildi.
YURT GENELİNDE MERCEK-6 OPERASYONU!
68 İlde Son 4 Günde Ruhsatsız Silah Taşıyan Şahıslara ve Silah Kaçakçılarına Yönelik Olarak Düzenlenen MERCEK-6 Operasyonlarında;
754 Ruhsatsız Tabanca,
20 Uzun Namlulu Tüfek,
49 Kurusıkı Tabanca
128 Ruhsatsız Av Tüfeği Olmak Üzere toplam
951 Silah Ele Geçirildi.
1129 Şüpheli Şahıs Gözaltına Alındı.
Halkımızın Huzurunu Kaçıran Organize Suç Örgütlerinin Ve Onlara Silah Temin Edenlerin Peşindeyiz. Onları Adalete Teslim Etmeye Kararlıyız!
İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, İzmir, Adana, Bursa, Samsun, Ankara, Şanlıurfa, Gaziantep, Mersin, Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Rize, Antalya, Sakarya, Şırnak, Manisa, Balıkesir, Hatay, Kütahya, Ordu, Elazığ, Kahramanmaraş, Kastamonu, Osmaniye, Eskişehir, Kayseri, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Aksaray, Aydın, Uşak, Ağrı, Düzce, Giresun, Kars, Malatya, Yalova, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Burdur, Çorum, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Gümüşhane, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Kilis, Mardin, Niğde, Batman, Bingöl, Kırklareli, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tokat, Yozgat, Zonguldak, Bilecik, Denizli, Erzincan, Muş, Tunceli’de yapılan MERCEK-6 Operasyonlarında 754 ruhsatsız tabanca yakalandı.
Bazı şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle;
#İstanbul'da 181 tabanca 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 209 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
#Adana’da 51 tabanca ele geçirildi. 76 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
#İzmir’de 52 tabanca ele geçirildi. 60 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
#Samsun’da 36 tabanca ele geçirildi. 46 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
#Ankara'da 30 tabanca ele geçirildi. 46 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
#Bursa’da 36 tabanca ele geçirildi. 63 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum???????? AZİZ MİLLETİMİZ MÜSTERİH OLSUN: RUHSATSIZ SİLAH TEMİN EDENLERLE VE SİLAH KAÇAKÇILARIYLA DA MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK...
Operasyonların tüm hızı ile devam edeceği belirtilirken özellikle de yasaklı madde ve silah kaçakçılığı operasyonlarının sayılarında artış yaşanmıştı.