Uşak'ta ortalama hızla radar uygulaması iki noktada başladı

Uşak'ta yol denetimleri devam ediyor. Trafiğin güvenli akışını sağlamak için sahada olan ekipler 2 ayrı noktada elektronik ortalama hızla trafik uygulamasına başladı.
Uşak'ta ortalama hızla radar uygulaması iki noktada başladı

Uşak'ta ortalama hız uygulaması başladı. Buna göre sahada olan ekipler, 2 ayrı noktada ortalama radar hız uygulamasını hayata geçti.

2 AYRI NOKTADA UYGULAMA YAPILACAK

Uşak’ta Kaynak İplik ile Uşak Üniversitesi 1 Eylül Yerleşkesi arasındaki İzmir-Ankara karayolu üzerinde elektronik ortalama hızla trafik denetimi başladı.  Devreye girdiği bildirilen sistemle, her 2 mesafe arasında sürücülerin ortalama hızları baz alınarak, radar cezası uygulanabileceği kaydedildi. Her 2 noktada otomobil tipi araçlar için ortalamanın 70 olduğu, kamyon ve diğer ticari araçlar için de yasal sınırın üzerine çıkması durumunda, ceza yazılacağı bilgisi aktarıldı. Söz konusu bilgilendirme ise Uşaklılara kısa mesaj (SMS) yoluyla iletildi.

Uşaklılara gönderlen mesajda şu ifadelere yer verildi; ''D300 ÜZERİ üniversite - havaalanı arası ortalama hız koridoru EDS trafik denetimi başladı,. Azami hız otomobil sınıfı araçlar 70 diğer araçlar 60 km/s.'' Buna göre uygulamanın devam edeceği öğrenildi.