Uşak'ta Narkotik polisi zehir tacirlerini suçüstü yakaladı

Uyuşturucu ile mücadelede kararlı bir tavır gösteren Uşak Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece torbacılık yapan 2 zehir tacirini suçüstü yakaladı.
Uşak'ta Narkotik polisi zehir tacirlerini suçüstü yakaladı

Şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada satışa hazır metamfetamin ele geçirildi.

Narkotik timleri, uyuşturucu ticareti yaptığından şüphelendikleri 2 şahsı takibe aldı. Adli makamlardan izin alınarak şüphelilerin üzerinde yapılan aramada 60 gram metamfetamin ele geçirilirken Atatürk mahallesinde bulunan ikamette de arama yapıldı.

Burada da satışa hazır halde ele geçirilen bir miktar metemafetamine el konduğu ve 2 şüphelinin gerekli işlemler yapıldıktan sonra adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

Metamfetamin Nedir: Halk arasında kristal, ateş buz, met gibi isimlerle de bilinen metamfetamin, kuvvetli bağımlılık yapıcı etkisi olan renksiz ve kokusuz bir maddedir. Kimyasal yapıları amfetaminlere benzese de merkezi sinir sisteminde daha güçlü etkilere sahip bir stimülandır. Burundan çekilebilir, ağız yoluyla alınabilir ve damar yoluyla kullanılabilir. Metamfetaminin kısa/uzun süreli kullanımı dolaşım, solunum, nörolojik sorunlarla birlikte anksiyete, saldırganlık ve depresyon gibi birçok ruh sağlığı sorununa neden olmaktadır.

Laboratuvar ortamında tamamen kimyasal maddelerden elde edildiği bilinmektedir.

(SALİH KILINÇ / HABER)