Uşak'ta evinde uyuşturucu ürettiği iddia edilen şüpheli yakalandı

Uşak'ta evinde uyuşturucu ürettiği iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.
Uşak'ta evinde uyuşturucu ürettiği iddia edilen şüpheli yakalandı

Aybey Mahallesi'nde bir evde uyuşturucu üretildiği ihbarını alan polis ekipleri çalışma başlattı. 

Eve operasyon düzenleyen ekipler, evin bir odasında saksılara dikili 93 kök skunk bitkisi bulunduğunu tespit etti.

Ekiplerce bitki yetiştirmekte kullanılan ısıtma sisteminin de olduğu düzeneğe el konuldu. Aramada 520 gram esrar ile çok sayıda esrar öğütme aparatı da ele geçirildi. 

Ev sahibi V.D. gözaltına alındı.

Skunk Nedir?

Skunk Sentetik Midir?

Skunk olarak isimlendirilen madde aslında bir çeşit esrar türüdür. Ancak Türkiye’de yıllardır bilinen esrardan farklı özelliğe sahiptir.

Öncelikle skunk genetiği değiştirilmiş bir bitkidir. Farklı esrar türlerinin birbirleriyle etkileşimi sonucu elde edilen bir uyuşturucu çeşididir. Bu nedenle esrardan çok daha güçlü etkilere sahip olmaktadır. Türkiye’de şu dönem bulunan bu maddenin üzerinde oynandığı ve bazı sentetik maddelerin de eklendiği tahmin edilmektedir. 2019’da TUBİM’in yayınladığı ‘Türkiye Uyuşturucu Raporu’nda bu konuya yer verilmemiştir. Dolayısıyla Türkiye’de bulunan skunk maddesi içeriğinde sentetik herhangi bir katkı olup olmadığı şu an için bilinmemektedir.

Skunk Bağımlılık Yapar Mı?

Skunk türü esrar maddesi özellikle 2018’den bu yana Türkiye’de ciddi bir artış göstermiş durumdadır. “2018 yılında narkotik birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen skunk maddesi artış göstermiş ve bir önceki yıla göre %530 artış göstermiştir. 2019 yılında yaklaşık olarak 11 ton skunk maddesi ele geçirilmiştir.” Özellikle ilk kez uyuşturucu deneyecek kişilerin “esrar bağımlılık yapmaz” yalanına inanarak bu maddeyi denediği ve genetiğinin değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan ciddi bağımlılık tuzağına bu şekilde kolaylıkla düştüğü bilinmektedir.

Belirttiğimiz gibi skunk bir esrar türüdür. Ancak bilinen esrardan 20 kat daha güçlüdür. Bu nedenle kullanımında ciddi etkiler yarattığı biliniyor.