Uşak'ta Bir Patlama Daha

Dün yaşanan iki doğal gaz patlamasının ardından bugün de Kemalöz Mahallesinde üçüncü bir patlama yaşandı. Patlama esnasında ölü ve yaralı olmadığı öğrenildi.
Uşak'ta Bir Patlama Daha

Kemalöz Mahallesi 1. Serap Sokak’ta bulunan Cihan Apartmanında bina sahibi Cihan Özer’e ait binada yine bir doğal gaz patlaması meydana geldi.

Sabah 09.40 sırlarında meydana gelen patlama çevrede büyük bir korku ve panik yaşanmasına neden oldu. Patlamanın doğal gaz sıkışmasından kaynaklandığı öğrenildi.

Patlama sırasında Cihan Özer’e ait dairenin büyük hasar gördüğü, patlamanın banyoda meydana geldiği söylendi. Aşağıya fırlayan cam kırıkları arasında doğal gazı tahliye eden menfez kapağının ‘soğuk gelmesin’ diye alüminyum ile sarıldığı görüldü.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale ederek patlama sonrası yangının büyümesini önledi. Polis ise olay yerini şeritlerle çevirerek güvenlik önlemi aldı. Uşak İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer’de olay yerine gelerek incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Olay anında hafif zehirlenme şüphesi ile yaşlı bir kadın ve bina sahibi Cihan Özer Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Olayı yaşayan ve aynı binada yaşayan Fatma Özkan(30): 'Biz, Kemalöz Mahallesi 1. Serap Sokak No: 2 de bulunan Cihan Apartmanında 1. Katta oturuyoruz. Dün binamızda aşırı şekilde gaz kokusu vardı. Kaç kez gaz şirketi UDAŞ’ı aradıysam dönen olmadı.

“Gelemeyiz gidemeyiz” dediler. Bence ihmal ettiler. Sonra üst katta oturan yöneticimiz Cihan Amcaya söyledim. Bir doğal gaz işleri yapan adamı çağırdı. Adam bir şeyler yaptı ve gitti. Ekip gelmedi. Açma yetkisi olan birisiymiş.

Ben karşı çıktım UDAŞ’ı bekleyelim” dedim: UDAŞ gelmedi. Evde yaşlı insanlar vardı. Mecbur kaldık. Doğal gazı bu kişiye açtırdık. Ben felçli babaannem ve dedemle yaşıyorum.

Saat 09.40 gibi büyük bir patlama sesi ile çok korktuk. Elim ayağıma dolaştı. Felçli babaannemi çıkarmaya çalıştım. Çok şükür ölü yaralı yok. Ancak Cihan Amcanın evinde büyük hasar var. Patlama esnasında aşağıdaki araçların üstüne cam kırıkları yağdı” dedi.