Uşak polisi 17 yıldır firari olan katili yakaladı

Kocaeli’nde 17 yıl önce 2 kişinin öldürüldüğü cinayetin zanlısı Namık. E Uşak polisi tarafından yakalandı.
Uşak polisi 17 yıldır firari olan katili yakaladı

Kocaeli polisi tarafından 17 yıl sonra ele alınan Hasan Hallaç ile Süleyman Acar cinayetleri ile ilgili faili meçhul dosyayı inceleyen ekipler, cinayetlere karışan kişileri tespit etti ve cinayetin baş sorumlularından T.O. nun vefat ettiğini, diğer zanlı Namık E. nin Uşak’ta yaşadığını tespit etti. Uşak polisi tarafından kaldığı evde yakalanan Namık E. nin cinayetleri ticari anlaşmazlık yaşadıkları için işlediğini itiraf ettiği öğrenildi.

Uşak polisinin yakaladığı Namık.E. yi Kocaeli Emniyet  Müdürlüğüne teslim ettiği belirtildi.

Uşak'ta yakalanan 17 yıllık firari Namık E.

FETÖ DAVASINDAN 12 AY HAPİS YATMIŞ

Kocaeli’de 2005 yılında meydana gelen ve iki kişinin öldürüldüğü cinayetin zanlısı FETÖ’cü çıktı. 17 yıl sonra çözülen cinayetin zanlısı adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay 2005 yılında İzmit Sepetçiler köyü Taş Ocakları mevki'inde meydana geldi. Hasan Hallaç ile Süleyman Acar’ın öldürülüp atılmasıyla alakalı jandarma ekipleri o dönem detaylı çalışma başlattı. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen faillere ulaşılamadı. Dosya tekrar değerlendirilmek üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü cinayet bürosu ekiplerine verildi. Ekipler, yaptıkları çalışmaların ardından 17 yıllık cinayetin zanlısının 4 kişi olduğunu tespit etti.

Düzce ve Uşak’ta yapılan operasyonların ardından zanlılardan T.O.’nun 2020 yılında vefat ettiği belirlendi. İki zanlı ifadelerinin ardından serbest kalırken; Uşak polisi tarafından yakalanan  56 yaşındaki N.E. cinayeti itiraf etti. 2020 yılında ölen T.O. ile beraber 2005 yılında bu cinayetleri işledikleri ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda N.E.'nin 2016 yılındaki darbe girişiminin ardından da 12 ay hapis yattığı öğrenildi.

N.E., yapılan işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildi.

Namık E. tarafından 17 yıl önce öldürülen Hasan Hallac

Namık E. tarafından 17 yıl önce öldürülen Süleyman Acar

(KAYNAK / İHA)