Uşak Jandarmasının ısrarlı takibi hırsızları kıskıvrak yakalattı

Uşak Merkeze bağlı Eğlence ve Bağbaşı köylerinde yardım yapmak bahanesi ile yaklaşıp köylülerin parasını alarak kaçan üç kişi yakalanarak cezaevine kondu.
Uşak Jandarmasının ısrarlı takibi hırsızları kıskıvrak yakalattı

Olaylar zinciri Bağbaşı Muhtarı’nın köylüsü H.K. nın yanına gelen üç kişinin “Size yardım edeceğiz” vaadi ile H.K.’yı kandırıp 200 TL’sini çalarak beyaz bir araçla kaçtıkları şikâyeti ile başladı.

İhbar üzerine hareket geçen Uşak Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler, çevrede kamera görüntüleri ve tanıkları ifadesinden Beyaz  Dacia marka 35 ACA plakalı kiralık bir aracın olaya karıştığını ve olayın Kütahya-Gediz İlçesine bağlı Vakıf köyünde görüldüğünü tespit ettiler.

Durumu Gediz İlçe Jandarma Komutanlığına bildiren Uşak Jandarma Komutanlığı, koordineli bir çalışma ile zanlıları takibi sürdürürken, Altıntaş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından aracın içerisinde E.P., S.Ç ve M.K adlı zanlılarla birlikte ele geçirildiği haberini aldı.

Uşak’a getirilen üç zanlı il ilgili yapılan soruşturmada, aynı kişilerin yine merkez İlçeye bağlı Bağbaşı Köyünde H.A ya ait evde de benzer bir aldatmaca ile 900 TL civarında bir yağma olayı gerçekleştirildiği tespit edildi.

Aracın ve şüphelilerin dökümlerinin komşu illerin Jandarma Komutanlıkları ile paylaşılması sonucu, aynı şahısların köylerde toplam 40 benzer olayda vatandaşın parasını çaldıkları anlaşıldı.

Zanlıların çıkarıldıkları adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine konduğu bilgisine ulaşıldı.