Uşak Jandarmasının amanı yok

Uşak İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Banaz ilçesine bağlı köylerde köylüleri illallah dedirten 4 kişilik çeteyi çökertti.
Uşak Jandarmasının amanı yok

Çetenin çaldığı malların tamamına yakının ele geçirildiği öğrenilirken, bir kişinin de firar ettiği belirtildi.

Uşak İl Jandarma Komutanlığı yine başarılı bir operasyonla köylülerin canını yakan bir çeteyi çökerterek, alınan mallarla birlikte ele geçirdi. Edinilen bilgilere göre; bir istihbaratı değerlendiren Uşak Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlüğü ile Banaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde çeşitli hırsızlık olayına karışan 4 kişinin kimliği belirlendi.

Banaz Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama ve el koyma kararı gereği; Banaz ilçesine bağlı Derbent Köyünde ikamet eden T.Y ve Kızılhisar Köyünde ikamet eden S.K., M.K. ve R.K adlı şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çalıntı olduğu tespit edilen: 1 Adet motosiklet, 1 adet av tüfeği, 1 adet çapa motoru, 2 adet çim biçme makinesi, 4 adet hızar motoru, 1 adet tezgah testere, 1 adet hava kompresörü, 1 adet bilgisayar kasası ve çalıntı olduğu anlaşılan muhtelif eşya ele geçirildi.

Sağlam kaynaklardan alınan bilgilere göre, 4 zanlıdan birisinin de firari durumda olduğu yakalanması için çalışmaların sürdüğü ve çalıntı malların sahiplerine iade edileceği bilgisine ulaşıldı.

Özellikle son bir yıldır yaptığı başarılı çalışmalarla Uşak köylerinde huzur ve asayişin sağlanmasında başrol oynayan Uşak Jandarma Komutanlığının bu başarısı, Banaz ilçesine bağlı köylerde sevinçle karşılanırken, köylüler yaka silktikleri hırsızlardan kurtularak rahat bir nefes aldı.