Uşak Jandarmasından tarihi eser kaçakçılarına büyük darbe

Uşak Jandarması, merkeze bağlı Aktaş Köyünde tarihi eser kaçakçılarına karşı son yılların en büyük operasyonunu gerçekleştirdi.
Uşak Jandarmasından tarihi eser kaçakçılarına büyük darbe

Uşak' Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Roma dönemine ait antik Flaviopolis Kenti'nin bulunduğu bölgede iş makinesiyle kaçak kazı yapan 12 kişiyi gözaltına aldı. Olay karışan 12 kişiden 9’unun tutuklanarak cezaevine konduğu bilgisine ulaşıldı.
Uzun zamandır tarihi eser kaçakçılığı yapılacağından şüphelenilen; E.E., A.B., Z.Y, İ.Y, Z.U., M.T.,  K.T., O.C., İ.S., T.C. A.İ., D.A. isimli şahısları takibe aldı. Geçtiğimiz Cuma günü tarihi antik netin bulunduğu bölgede iş makinesi ile kazı yapmaya başladıkları anda takipte olan jandarma birlikleri zanlıları suçüstü yakaladı.
 “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet ve İzinsiz Kazı" suçlarından göz altına alına 12 kişinin sorgularından sonra çıkarıldıkları adli merciler tarafından mahkeme edildiği ve 9 kişinin tutuklanırken, 3 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bilgisine ulaşıldı.
Olayda kaçakçılık şebekesi tarafından kullanılan  35 DC 5203 plakalı çekici ve ekskavatöre 2 bin 236 TL trafik cezası uygulanmasının ardından yediemin otoparkına çekildiği öğrenildi.


 

İlgili Haberler