Uşak Emniyeti Zehir-2 operasyonlarında zehir gibi

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ilimizde 387 şişe kaçak ve sahte içki ve yaklaşık 900 kilo kaçak tütün ele geçirdi. Olayla ilgili yakalanan 3 kişi hakkında adli tahkikat başladığı açıklandı.
Uşak Emniyeti Zehir-2 operasyonlarında zehir gibi

Yaklaşan yılbaşı nedeni ile 81 ilde eş zamanlı düzenlenen “Zehir – 2 Operasyonları kapsamında Uşak’ta da sahte içki ve kaçak tütün yakalandı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından basın kuruluşlarına iletilen yazılı açıklamada;

“Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince yapılan çalışmalarla ilgili hazırlanan basın duyurusu aşağıda sunulmuştur.

 Ülkemizin ekonomik güvenliğini tehdit eden, ticari hayatın işleyişini bozarak vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açan Kaçakçılık suçlarına yönelik olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce çalışmalar yürütülmekte ve kaçakçılık suçlarıyla mücadele edilmektedir. 

Bu kapsamda 24.12.2021 günü il merkezimizde şüpheli görülen (1) araç ile devamında depo olarak kullanılan (1) Apart dairesi içerisinde yetkili mercilerden alınan arama kararına istinaden yapılan aramalarda;

250 şişe 70 Cl viski,

59 şişe 35 Cl viski,

33 şişe 100 Cl viski,

26 şişe 70 Cl votka,

6 şişe 100 Cl rakı,

3 şişe 50 Cl viski olmak üzere toplam (387) şişe çeşitli markalarda sahte/kaçak alkol,

820 Kg kıyılmış açık tütün,

120.000 adet bandrolsüz boş makaron,

18.000 adet doldurulmuş makaron,

74 Kg.bandrolsüz nargile tütünü ele geçirilmiştir.

Olaya ilgili olarak yakalanan (3) şüpheli şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmıştır.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımızın huzur ve güvenini sağlamak amacıyla her türlü suç ve suçluyla mücadele titizlik ve kararlılıkla devam etmektedir.          Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

İçişleri Bakanlığı bin adreste arama yapıldığını ve yüzden fazla şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'nca daha önce gerçekleştirilen 'Zehir' ve 'Zehir-2' operasyonlarında yaklaşık 1000 adreste arama yapıldığı, 100'den fazla şüphelinin de gözaltına alındığı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekipleri, kaçak veya sahte alkollü içkinin üretimi ve tüketicilere ulaştırılmasını önlemek amacıyla operasyonlarına devam ediyor. Uygun olmayan koşullarda yasa dışı olarak üretilen ve zehirlenme olaylarına neden olan sahte ve kaçak alkollü içki ile mücadele çalışmaları kapsamında, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 2021 yılında başta 'Zehir' ve "Alko" kod adlı operasyonlar olmak üzere birçok operasyon gerçekleştirildi.

"ZEHİR-2" OPERASYONU BAŞLATILDI

Bu doğrultuda KOM ekipleri; sahte ve kaçak alkolü içki üretim veya sevkini yaptığı değerlendirilen kişiler ve suç gruplarına yönelik 81 ilde 'Zehir-2' kod isimli operasyonu başlattı. Operasyon kapsamında; ülke genelinde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan 563 adreste arama yapılırken, ilgili cumhuriyet başsavcılıklarınca haklarında gözaltı kararı bulunan çok sayıda şüpheli yakalandı.

Öte yandan 'Zehir' ve 'Zehir-2' kod adlı operasyonlarda yaklaşık 1000 adreste arama yapıldığı, 100'den fazla şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi.

(SALİH KILINÇ / HABER)