Uşak dahil 3 ilde DEAŞ operasyonu! 3 kişi tutuklandı

Güvenlik ekipleri tarafından Kilis Merkezli olarak düzenlenen operasyonda DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen 6 kişi gözaltına alınırken bu kişilerden 3'ü tutuklandı.
Uşak dahil 3 ilde DEAŞ operasyonu! 3 kişi tutuklandı

Güvenlik ekiplerinin operasyonları tüm hızı ile devam ederken bu operasyonlardan biri de Kilis Merkezli olarak düzenlendi. Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından DEAŞ örgütüne yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 6 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerden 3'ü tutuklandı.

Silahlı terör örgütü üyesi olduğundan şüphelenilen 6 kişinin saklandığı adresler tespit edilirken bu adreslere yönelik Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Şanlıurfa, Klis ve Uşak'ta yapılan operasyonlarda çok sayıda metaryel ele geçirilirken bir adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör mermiye de el konuldu.

UŞAK'TA DEAŞ OPERASYONU!

Kilis Merkezli 3 ilde silahlı terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince, terör örgütlerinin deşifre edilmesi ve örgüt üyelerinin yakalanmasına yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

daes-1.jpg

Operasyon çerçevesinde, silahlı terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu belirlenen 6 şüphelinin saklandığı adresler tespit edildi.

daes-2.jpg

Ekiplerce Kilis, Şanlıurfa ve Uşak’ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 6 şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

daes-3.jpg

Sevk edilen 6 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli ise adli kontrol yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. Belirlenen adreslere yapılan aramalarda, bir adet ruhsatsız tabanca, tabancaya ait şarjör mermi ve örgüte ait çok sayıda dijital meteryal ele geçirildi.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarının yurt genelinde süreceği ifade edilirken DEAŞ başta olmak üzere suç örgütlerinin yakın takip altında olacağı ifade edildi.