Uşak dahil 26 ilde Çengel-7 operasyonu 3.626 LT kaçak ve sahte alkol ele geçirildi
Uşak dahil 26 ilde Çengel-7 operasyonu 3.626 LT kaçak ve sahte alkol ele geçirildi - Alkollü içeceklerin fiyatlarına son dönemde gelen zamların ardından yurt genelinde sahte ve kaçak alkol tüketiminde artış yaşandığı görülmüştü. Gelen ihbarlar üzerine İçişleri Bakanlığı 26 ilde 1 haftalık süre zarfında kaçak ve sahte alkol tüketimine yönelik olarak operasyonlar düzenlendiğini açıkladı.
26 İLDE KAÇAK VE SAHTE ALKOL OPERASYONU DÜZENLEDİ!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya:"26 ilde son 1 hafta içinde Kaçak/Sahte Alkol Üretimi yapan şahıslara yönelik düzenlenen "Çengel-7" operasyonlarında 3 bin 626 litre kaçak/sahte alkol ele geçirildi. Kaçak/Sahte Alkol Üretimi yaptığı tespit edilen 50 şüpheli yakalandı" dedi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 26 ilde son 1 hafta içinde Kaçak/Sahte Alkol Üretimi yapan şahıslara yönelik düzenlenen "Çengel-7" operasyonlarında 3 bin 626 litre kaçak/sahte Alkol ele geçirildiğini belirterek kaçak/sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen 50 şüpheli yakalandığını kaydetti. "Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı da operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadelerine yer verdi.
SAHTE VE KAÇAK ALKOL OPERASYONU HANG İİLLERDE DÜZENLENDİ?
Antalya, Muğla, Ankara, Denizli, Amasya, Aydın, İstanbul, Edirne, Eskişehir, Manisa, Kars, Trabzon, Mersin, İzmir, Gaziantep, Balıkesir, Ağrı, Isparta, Bayburt, Bartın, Uşak, Erzincan, Niğde, Sivas, Kırıkkale ve Şırnak illerinde kaçak ve sahte alkol üreten kişilere yönelik olarak operasyon düzenlendiği duyuruldu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Çengel - 7 adı verilen operasyonuna katılan tüm güvenlik personeline teşekkürlerini sunarken kaçakçılara yönelik olarak operasyonların devam edeceğini ifade etti. Operasyonlarda yakalanan kişiler hakkında soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Kaynak: