Ulubey ilçesine dehşeti yaşattı

M.A.M adlı denetimli serbestlikten yararlanarak serbest bırakılan sabıkalı, Ulubey ilçesinde dehşet saçtı.
Ulubey ilçesine dehşeti yaşattı

Ayağında elektronik kelepçe bağlı olduğu öğrenilen M.A.M’ın bir kişiyi sırtından bıçakladığı ve çevre işyerlerine zarar verdiği, daha öncede ilçe halkına saldırarak birkaç kişiyi yaraladığı bildirildi. M.A.M tarafından yaralanan hırdavatçı Ahmet Ç.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Ablası Hilal Ç, olayın hemen ardından zanlı M.A.M’ın serbest bırakılmasına isyan etti.

Ulubey ilçesinde meydana gelen olayda, zanlı M.A.M, Ahmet Ç. Tarfaından işletilen hırdavatçı dükkanına gelerek bir adet musluk aldı. Para vermeden işyerinden ayrılmak istedi. Ardından yetişen Ahmet Ç. Aldığı musluğun parasını istedi. Bunun üzerine para vermek istemeyen M.A.M, bıçak çekerek Ahmet Ç’ye doğru savurmaya başladı. Ahmet. Ç’ nin sırtına gelen bir bıçak darbesi hafif yaralanmasına neden oldu.

Görgü tanıklarının ifadesine göre; M.A.M, karşıda bulunan fotoğraf stüdyosunda olaya tanık olan H. İsimli çalışan da bıçağı ile saldırdı. Ancak, H. İşyerinin kapısını kilitleyince içeri girmedi ve işyerinin camlarını elindeki bıçakla kırdı.

Olay yerin eğelen 112 Sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi yapılan ve hastaneye kaldırılan Ahmet Ç. Nin sağlı durmunun iyi olduğu ve işnin başına geçtiği öğrenildi.

Saldırgan M.A.M.’ın ise polis tarafından ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı adli merciler tarafından denetimli serbestlik şartı il serbest bırakıldığı öğrenildi.

“Ben işyerimden eve gitmeden saldırgan serbest bırakılıyor”

Saldırıya uğrayan Ahmet Ç.’nin ablası Hilal Ç. Kardeşini bıçaklayan M.A.M adlı sabıkalı kişinin daha önce de ilçede bir çok insana saldırdığını belirterek ayağında elektronik kelepçe bulunmasına rağmen kardeşini bıçakladıktan sonra serbest bırakılmasına isyan etti.

Abla Hilal Ç. “Demek ki çelik yelekle gezmek gerekiyor artık. Her an eli bıçaklı biri sizi de sırtınızdan bıçaklayabilir. Esnaf dükkanına gelip kardeşime veresiye de değil parasız alıp çıkmasına izin vermediği için, nerdeyse 20 kere bıçak savuran ve diğer esnafa saldıran ve camını önce ayağıyla sonra tekrar aynı bıçakla kıran ve ayağında kelepçe ile gezen bu kişi bütün kamera kayıtlarına rağmen bugün daha ben iş yerimden evime gelmeden denetim serbestlikle salıveriliyor.

Adalet bunun neresinde? Bir haftada sadece Ulubey de herkesin bildiği 5 kişiyi buna benzer mağdur eden bu kişiye hiçbir yetkili kurum müdahale edemiyor ve bu kişi elini kolunu da değil bıçağını sallaya sallaya gezecek yine aramızda. Bu neyin denetimi, neyin serbestliğidir? Anlamış değilim. Tekrar yapıp yapmayacağının denetimi mi bu? Yapmayacağına eminsiniz yani. Ben daha kötüsünü yapacağını düşünüyorum. Kime çıkarsa artık. Herkese bol şans. Susmaya devam et Ulubey” şeklinde açıklamalarda bulundu.

(SALİH KILINÇ / HABER)